af Nils Harbo

De kompakte Boss-pedaler har snart 35 år på bagen - nu er prisen sat ned

På det nyligt overståede Copenhagen Guitar Show kunne publikum prøve en stribe af de poplære Boss-pedaler, der nu er sat ned. Foto: Nils Harbo

Roland står bag alletiders pedalsucces, de kompakte Boss-pedaler, der så dagens lys første gang i 1977, hvor den første choruspedal CE-1 Chorusensemble blev lanceret. Den blev bl.a. heftigt brugt at guitaristen Andy Summers fra The Police, der ligefrem gjorde chorus-lyden til en signatursound for gruppen.

I 1978 kom så tre kompakte Boss-pedaler på stribe og de markerede starten på en ny pedal-æra: OD-1, den kendte gule Overdrive, PH-1 (en phaser) og SP-1, der var en parametrisk equalizer. Året efter kom DS-1, en distortion pedal og siden er det blevet til et hav af pedaler.

I september har Roland annonceret for alvor, at prisen på pedalerne er sat ned - i en begrænset periode, som det hedder.

Om det er den stigende konkurrence fra andre fabrikanter, der er skyld i prisnedsættelsen, er ikke til at vide; men hvis man er hurtig, kan man stadig gøre en god handel hos sin musikhandler.

Kommentarer fra læserne

Ingen kommentarer

Skriv kommentar

Du skal være logget ind for at kunne kommenter artiklen.