af Nils Harbo

DeepMind 12 er en imponerende fuldblods 12-stemmig analog synthesizer

DeepMind 12 imponerer med god varm analog lyd

Behringer er stoppet med at fremstille digitalpianoer, men er gået med på den analoge trend, der kører i musikinstrumentverdenen i disse år.
I efteråret lancerede man synthesizeren DeepMind 12 og den har vakt opsigt overalt og roses bl.a. for en god lyd og en god pris.

DeepMinds mastermind

Især en person har været dybt involveret i designet af DeepMind 12. Det er den engelske lydingeinør Rob Belcham, der er ansat hos Music Group Research UK. Behringer er en del af Music Group.
Belcham har arbejdet meget for Midas Klark Teknik og har bl.a. været ansvarlig for design og udvikling af hele serien af Midas digitale mixerpulte, foruden han har udviklet EQs, compressorer og andre DSP algoritmer inklusiv modelering af klassiske analoge produkter. Og DeepMind12 lyder i sandhed analogt.

Analogt vidunder

Der er tale om en  mono-timbral 12-voice analog/digital hybrid polysynth med  49 semivægtede tangenter. Keyboardet har anslagsdynamik og aftertouch. DeepMind byder bl.a. 32-step sequencer, tablet fjernbetjening, indbygget Wifi og effektmaskiner fra TC Electronic. Hver af de 12 stemmer har to DCOs og filtre med 12/24dB/okt, tre envelopes, to digitalt genererede LFO'er og modulationsmatrix.


Synthen er nu endelig i handlen. Det mest imponerende er prisen for en fuldblods 12-stemming analog synth, den er set på webben til så lav pris som kr 8.917,47.

På denne YouTube video kan du høre: DeepMind 12 i aktion.

Kommentarer fra læserne

Ingen kommentarer

Skriv kommentar

Du skal være logget ind for at kunne kommenter artiklen.