af Nils Harbo

Ny pedalserie vækker opsigt

En nyhed, der vakte opsigt på NAMM, er Behringers nye linie af pedaler, det amerikanere og andre nationer kalder ”stomp boxes”.

25 nye pedaler, der i design og lyd er moduleret efter en række klassiske Boss-pedaler. De første rygter fortalte at Uhri Behringer, der efter sigende personligt kender Rolands grundlægger Ikutaro Kakehashi, havde fået grønt lys til at producere pedalerne. Men efter hvad MUSIKEREN senere har erfaret, er Roland utilfreds med situationen og vil lægge sag an mod Behringer (*). Det er ikke første gang Behringer oplever sagsanlæg. For nogle år siden lagde Mackie Systems osse sag an mod den tyske producent, da man syntes en mixerserie lå lidt for tæt op af Mackies populære mixere.

De nye Behringerpedaler ventes dog at lande i Danmark i forsommeren til priser fra kun 250 kr! Pedalerne bliver derfor meget attraktive for nybegyndere.

MUSIKERENS udsendte bevæbnede sig med en guitar og tog et smuglyt på standen. Det afslørerede faktisk en meget autentisk Boss-lyd. Men chassiet er bygget af plastik.

Behringer viste i øvrigt ialt 78 nyheder på NAMM, herunder flere andre pedaler, guitarforstærkere og basforstærkere. 78 nyheder må være noget nær en rekord!

(*) Denne information er kommet efter deadline, så MUSIKEREN marts måned indeholder forkerte oplysninger om Behringers tilladelse til at producere serien.

Der er 25 pedaler i Behringers kopiserie

Foto: Behringer

Den nye serie pedaler omfatter både digitale og analoge effekter som overdrive, reverb, chorus, delay, flanger, tremolo, phase shift, pitch shift etc.

Kommentarer fra læserne

Ingen kommentarer

Skriv kommentar

Du skal være logget ind for at kunne kommenter artiklen.