af Nils Harbo

Det er den korte overskrift på det, der i dag er blevet offentliggjort fra koncernen Music Group, hvis direktør og grundlægger er Uli Behringer. Music Group har nemlig annonceret, at de har opkøbt TC Group, der består af nogle af verdens mest respekterede brands indenfor audioindustrien, nemlig brands som som Tannoy, Lab Gruppen, Lake, TC Electronic, TC Helicon og TC Applied Technologies.

Billedmanipulation: Vil det sådan ud med fremtidens produkter fra TC Electronics?

Som mange ved, har TC Group har dansk baggrund. To århusianske brødre startede nemlig i midten af 70’erne i en garage i Riiskov med at lave guitarpedaler og dannede dermed fundamentet for TC Electronic.

Music Groups opkøbet er yderligere med til at forstærke den monopolisering, der er sket i musikinstrumentbranchen de sidste 10 år, hvor trenden er at selv store kendte brands går sammen, for at skabe store globale gigantvirksomheder.

Det samme har vi set for mærker som Fender, Gibson og Yamaha, der hver for sig har opkøbt brands og i dag ejer en enorm stribe af undermærker. Fender ejer fx Gretsch, Kaman, Ovation, Jackson, Charvel. Gibson ejer Epiphone, Kramer, Slingerland, Wurlitzer, Cerwin-Vega, KRK Systems og Stanton, mens Yamaha fx ejer Steinberg og Bösendorfer.

Konsolidering og monopolisering

Med tilføjelsen af Tannoy, Lab Gruppen og Lake får Music Group mulighed for yderligere at positionere sig indenfor installation, PA og touring; idet Music Group allerede for nogle år siden opkøbte Midas, Klark Teknik og Turbosound.

TC Electronics og TC Helicon repræsenterer branchens førende mærker i guitareffekter og vokalprocessering og kommer sandsynligvis nu til at køre parløb med Music Groups Bugera guitarrørforstærker brand og de øvrige Behringer-produkter.

TC Electronics har også længe markeret sig indenfor broadcast og studie, især med en ledende rolle indenfor loudness kontrol og mastering.

Det bliver spændende at se, om opkøbet får indflydelse på kvaliteten af de kommende produkter fra TC Electronics. Behringer har jo ikke det bedste ry indenfor branchen og de er stadig svært at få musikere til at indrømme, at de har købet Behringer-produkter.

Kommentarer fra læserne

Ingen kommentarer

Skriv kommentar

Du skal være logget ind for at kunne kommenter artiklen.