af Nils Harbo

Nyt desktop audiointerface fra Universal Audio har praktisk talt ingen latency

Apollo X4 har exceptionel lydkvalitet og koster lidt over 13.000 kr

  Det nye Apollo X4 audiointerface fra Universal Audio imødekommer et ønske fra mange brugere om at få et større desktop audiointerface med flere mikrofonindgange og flere udgange.
X4 ser ganske elegant ud og gør det nemt for musikere og producere at indspille, overdubbe og mixe store projekter med spitzenklasse A/D og D/A konvertere, fire Unison preamps og QUAD Core realtime UAD plug-in processorer – det hele pakket ind i et smart desktop Thunderbolt 3 interface til Mac og Windows.

Den danske distributør CyberFarm, der er et af de ældste danske firmaer indenfor levering og distribution af pro audio til professionelle, har Apollo X4 på lager og fortæller i et nyhedsbrev, at Apollo x4 bygger på Universal Audios mere end 60-årige historie indenfor produktion af high-end audio grej. Audiointerfacet tager førertrøjen på i sin prisklasse med et 127 dB dynamikområde og en medfølgende ”pakke” med samling af UADs  anerkendte plug-ins med analoge emuleringer.

Fornemme preamps

De fire Unison-kompatible preamps gør, at man kan optage gennem detaljerede mikrofon preamp-emuleringer fra Neve, API, Manley, Helios, UA m.fl.
Med Unison teknologien bliver lyden af de de mest eftertragtede analoge rør- og solid state preamps ramt helt præcist, hvor detaljer i hardwarens kredsløb og impedans kan ændres af softwaren med henblik på at opnå en helt nøjagtig emulering af den originale hardware.

Forkælelse for ørerne

Med Apollo x4 kan der optages med ”tæt på 0-latency” gennem emuleringer som den inkluderede UA 610-B Tube Preamp og EQ og dermed opnå en autentisk analog lyd, som ikke findes i andre interfaces. Unison-teknologien er også tilgængelig i de to instrument-inputs på fronten, så man kan optage med den præcise impedans og gain karakteristik fra guitar- og bas-forstærker emuleringer fra Fender, Marshall, Ampeg mm.

Ud over de fire Unison preamps har Apollo x4 to uafhængige hovedtelefonudgange og to Hi-Z instrument inputs. Med 4 line outputs, optisk ADAT/SPDIF in/out, monitor remote kontroller og indbygget talkback mikrofon, kan Apollo x4 fungere som hjørnestenen i dit professionelle desktop studie.

Hvis du vil forkæle dig med lækker lyd i hjemmestudiet, kan du få Apollo X4 til en pris på  omkring 13.350 kr. (inkl. moms).

Kommentarer fra læserne

Ingen kommentarer

Skriv kommentar

Du skal være logget ind for at kunne kommenter artiklen.