af Nils Harbo

På Nordeuropas største musikudstyrmesse, der åbner i København lørdag d. 30 september, kan man bl.a. møde guitarister, der har spillet med Guns N’ Roses og Ozzy Osborne, samt et hav af dygtige danske musikere.

Nordeuropas største musikmesse finder sted i Østerbrohuset weekenden 30. sept. til 1. okt.

Clinicprogrammet er flot og stort i år og lægger ud med en Helix masterclass, der afholdes af Yamaha og Line 6 i samarbejde med Yamaha-artisten Oliver EngQvist. EngQvist har bl.a. spillet med bl.a. Sanne Salomonsen, Peter AG, Rugsted & Kreutzfeldt og Rasmus Walter.
EngQvist er uddannet lydtekniker og hvis man er ejer af en Line 6 Helix multieffekt, eller overvejer at anskaffe sig en Helix vil denne masterclass være det perfekte sted til at blive inspireret og suge til sig af lærerige tips og tricks.

Læs MUSIKERENs test

Mads Wegner fra Mew tester Helix

(side 54)


Ozzys sideman

Copenhagen Guitar Show løber over to dage og er rent guf for guitar- og basnørder i form af gear og lir både nye fra de største musikudstyrs-brands og gamle, sjældne guitarer fra private samlere til håndbyggede feinschmeckerguitarer.

Men der bliver også mulighed for at møde nogle af de allerdygtigste danske og internationale musikere helt tæt, når de giver musikalske clinics, krydret med tips, tricks og anekdoter. Både Ozzy Osbornes tidligere leadguitarist Gus G og Guns ’N Roses guitarist Ron ”Bumblefoot” Thal finder vej til Østerbrohuset, hvor det hele foregår.

Fender Talkshow

Fender har haft stor succes i Sverige med deres musikalske talkshows. Nu kommer det populære koncept til Danmark for allerførste gang. Under Copenhagen Guitar Show 2017 vil man søndag kl. 13 kunne opleve fem af Danmarks fremmeste guitarister, nemlig Anders Bo Jespersen, Simon Luth, Anders Birk, Kasper Falkenberg og bassist Jesper Kvist, i musikalsk talkshow med personlige fortællinger, anekdoter og tanker om guitar, musik og gearnørderi.

Ivan Horns Stratocaster

En anden helt særlig Fender guitar med en magisk historie vil være udstillet på årets show.
Guitaristen Ivan Horn døde tidligere på året, men før han døde, gav han sin legendariske Fender Stratocaster videre til guitaristen Rune Funch.
Stratocasteren har en lang og spændende historie, der går tilbage til 1959. Guitarens første ejer var bluesmusikeren Mickey ‘Guitar’ Baker, men i 1977 forærede han den til Ivan Horn med ordene ”Den der Stratocaster det er din på een betingelse; Du må ikke sælge den eller bytte den væk. Du skal give den videre til én, du synes skal have den, når tid kommer!”

DMF Forsikring og Pas På Hørelsen er også med på showet på standen kan man bl.a møde guitaristen Dennis Flacheberg, der fortæller om sine erfaringer med in-ear monitors.

Billetter købes via Billetto

Billetpris (begge dage) kr. 149,00
Studerende halv pris kr. 74.50 (ved fremvisning af studiekort i døren).
Fri entré for unge under 18 år

CLINICPROGRAM

11:00 – Helix Yamaha

12:00 – Auktion

13:00 - Gus G.

14:30 – Steen Skrydstrup

16:30 - Bumblefoot

Søndag:
10:30 – DR Big Band trommer og bas
12:00 – Auktion
13:30 - Fender Talkshow
16:00 – Bumblefoot

Kommentarer fra læserne

Ingen kommentarer

Skriv kommentar

Du skal være logget ind for at kunne kommenter artiklen.