af Nils Harbo

De norske ejere Music Retail Holding, der står bag musikkæden 4Sound, er erklæret konkurs

Fremtiden er uvis for den eneste tilbageværende 4Sound musikforretning i København og kunder på hjemmesiden mødes af dette skilt

Music Retail Holding, der har stået bag 38 musikbutikker i Danmark, Norge og Sverige har kastet håndklædet i ringen.
Det betyder at kunder i den københavnske musikforretning på 4sounds website mødes af et skilt, der oplyser at 4sound.dk er lukket; men den konkrete fremtid for musikforretningen er uvis.

I fredags kunne man læse om konkursen på norske netmedier, bl.a. i Dagens Næringsliv, der citerer Anders Endertorp, administrerende direktør for Music Retail Holding: "Vi har i dag afleveret en konkursbegæring for selskaberne Music Retail Holding og Music Retail Norway," siger Endertorp, der tilsyneladende måtte tage konsekvensen af flere års dårlig økonomi og en bank, der siger stop. "Det var nået til et punkt, hvor vores bank Nordea ikke længere ville forlænge kreditten. Nordea har en førstehåndspant på varelageret og sidder med sikkerheden. Det er den vigtigste årsag til konkursbegæringen", siger Anders Endertorp.

Music Retail Holding står også bag Luthman SMTS, der er grossisten bag mærker som Gibson, Nordlead, Akai, Focusrite  og Apogee og Anders Endertorp er direktør for hele biksen.

Jvfr. grejredaktionens kilder rammer konkursen også Luthman, der således ikke længere kan levere musikinstrumenter til musikforretninger i Norden.


Flere lukninger og uvis fremtid

Det er uvist om konkursbegæringen betyder endegyldig lukning af den fysiske musikforretning 4Sound på Landemærket i København. 
Ifølge Music Retali Holding har man længe arbejdet på at få nye investorer og långivere.

Måske står nye lejere klar til at overtage konkursboet?

Der er generel krise og usikkerhed i den nordiske musikinstrumentbranche, der længe har levet en "farlig" tilværelse, bl.a. på grund af priskrig og den stigende nethandel.
Den danske grossist SC Sound, der står bag mærker som Röde, Godin, Mackie, Mipro og Native Instruments, har således også måttet standse aktiviteterne. Selskabet bag måtte i starten af september indgive konkursbegæring til Skifteretten i Esbjerg.

Musikerens grejredaktion har fulgt udviklingen løbende:

4Sound lukker fire musikbutikker i Ålborg, Århus, Odense og Esbjerg

Kommentarer fra læserne

Chrristel, 12-01-2020 09:16
Det var lidt af et chok, da jeg cyklede ned ad Åbenrå før jul, og så at det stod så skidt til. Jeg kan ikke lade vær med at tænke på Tage Andersen, blomstermanden i Ny Adelgade, der i slut 80'erne satte "40 kr. entré" skilt på døren, og yes det er måske vejen frem, når kunderne kun vil nyde og ikke yde
martin, 17-11-2019 20:43
Hej Marianne. Søren Aamann Jensen fra advokatfirmaet Kromann Reumert er kurator. Her skal du gøre dit krav gældende;

https://www.kromannreumert.com/Medarbejdere/Soeren-Aamann-Jensen
Marianne, 13-11-2019 20:00
Er der nogen der kan fortælle, hvor man skal rette henvendelse, når man har 4000kr tilgode for returnering af højtalere og et lydkort som har været til reparation og skulle være færdig hos 4sound København ????
martin, 28-10-2019 18:15
Er der nogen som snart kan fortælle om den danske del af 4Sound?

https://hk-nytt.no/nyheter/4sound-reddet-etter-konkurs-6.40.656107.c35145eb0d

Frusterende ikke at kunne hente instrumenter, som blev indleveret til reparation kort før konkurs...
Rolf Mandrup, 22-10-2019 08:22
Hej Mathias, jeg har et Trommemodul til garanti rep også. Jeg har undersøgt hvem der kunne vide noget. Jeg fik fat i en i bagsværd som er gammel medarbejder fra Aagesen tiden. Han har talt med en medarbejder fra 4Sound. Kurator holder lukket de første 14 dage og herefter vil man sikkert afholde udsalg og ekspedere garanti reparationer. Problemet i mit tilfælde er at mit modul sikkert ligger hos Luthman i Sverige. Jeg ved ikke om det er samme historie omkring dit pianogigback. Men jeg har en forventning om at vi kan spørge i næste uge.
MathiasBro, 21-10-2019 15:25
Jeg har netop sendt en pianogigback til 4Sound København til reparation, og så går de konkurs.
Nogen som ved, hvordan man skal forholde sig i det tilfælde?

Skriv kommentar

Du skal være logget ind for at kunne kommenter artiklen.