AMP1 er en rørforstærker, designet som en fodpedal, udviklet af den tyske guitarist Thomas Blug.

Ny rørforstæker på det danske marked

Selvom det ikke er første gang, at en guitarforstærker kommer i form af en fodpedal, er AMP1 alligevel et ny revolutionerende syn på den måde man normalt ser en guitarforstærker på.
AMP1 er en rørforstærker med 4 kanaler, reverb, boost, noisegate og effektloop, der har Nanotube-teknologi, udviklet af Thomas Blug.

Blug er bl.a kendt som designer for Hughes & Kettner og har som guitarist modtaget adskillige priser. Han er også kendt fra sit eget Thomas Blug Band, men kan altså ud over plektret også svinge loddekolben og udtænke elektronsike kredsløb med god lyd.

Til hjemmestudie, øvelokale og livebrug

AMP1 kunne opleves og afprøves på den nyligt overståede DMF Expo Event i Vejle, hvor importøren EM Nordic havde et eksemplar med, der vakte stor interesse blandt de deltagende guitarister på udstillingen.

AMP1 har en hel analog indgang, mens udgangen er Class D-trin, der kan levere 100 watt. Forstærkeren kan dog også omstilles og levere ganske få watt, så lyden kan trykkes af for fuld power; uden at lydstyrken er tilsvarende høj.

Der er fire kanaler, Clean, Vintage, Classic og Modern med hver sin karakter og gain-niveau. AMP1 vejer kun omkring 1 kg og kan således nemt være i en gigbag, så guitaristen kan transportere sin forstærker med rundt, både til hjemmestudie, øvelokale og jobs.

BluGuitar kommer nu til Danmark for første gang og kan snart fås i forretningerne.

Prisen ventes at lande på 4.995 kr.

AMP1 på DMF Expo

Henrik Sjøstrøm fra EM Nordic havde et eksemplar af AMP1 med på DMF Expo Event i Vejle og mange guitarister var forbi for at se den usædvanlige forstærker. Foto: Nils Harbo

Kommentarer fra læserne

Ingen kommentarer

Skriv kommentar

Du skal være logget ind for at kunne kommenter artiklen.