af Nils Harbo

Månedens bedste app er en revolutionerende nodeskrifts-app, der kører på Microsofts tablet Surface sammen med den digitale pen.

StaffPad koster kun omkring 530 kr, men kræver tabletten Surface Pro 3 eller tilsvarende

StaffPad er udviklet af et par foretagsomme englændere og virker kun på Surface eller Surface Pro 3 eller tilsvarende og fungerer således ikke på Apple eller Android-platform.

StaffPad bruger håndskriftgenkendelse og touch screen redigering og revolutionerer måden man skriver noder på. På StaffPads website kan man se en rimelig blæret video, hvor noderne bogstaveligt talt flyder fra hånd via pen til skærm og ender som et smukt og let læseligt nodebillede.

Filmmusik og noder

Appen er udviklet af programmøren Matthew Tesch efter ide fra komponist og nodeskriver David William Hearn. Sidstnævnte har bl.a. arbejdet med nodesiden på filmen Les Misérables og han udgør halvdelen af teamet bag Native Instruments’ Cinematic Strings, der er et imponerende lydbibliotek til Kontakt-sampleren.

StaffPad koster omkring 530 kr og fås kun i Windows app store. Ved hjælp af den digitale pen, konverteres håndskrevne noder til en nodeside, der kan editeres, afspilles og evt. deles med andre nodeprogrammer, som fx Sibelius.

Føles som pen og blæk

En masse komponister bruger stadig pen og papir, så et digital alternativ skal være godt og virke, før man tør tage springet. StaffPad-appen er rettet mod musikere og er allerede beskrevet som "banebrydende" af fagfolk, der har ventet på en app til ”musikhåndskrift”, der rent faktisk virker. 

Der har været et par iOS apps, der har lovet lignende ting til iPad, men manglen på en ”indfødt” pen har betydet, at de er mindre præcise og besværlige at bruge. Her er StaffPad er specielt designet til Surface Pen og har været undervejs længe.

Konceptet ser fantastisk ud og appen er derfor valgt som MÅNEDENS MUSIKALSKE APP af grejredaktionen.

Kommentarer fra læserne

Ingen kommentarer

Skriv kommentar

Du skal være logget ind for at kunne kommenter artiklen.