af Nils Harbo

Earmaster er et velrennomeret høreprogram, der nu er ankommet i en ny version til iPad

Det kendte danske hørelæreprogram fås nu som app

De fleste musikere og ikke mindst uddannelsesinstitutionerne er enige om at hørelære er en væsentlig disciplin, når det drejer sig om at udvikle sine evner som musiker. Earmaster er et dansk firma med base i Egå ved Århus og deres hørelæreprogram til PC/Mac er allerede kendt og brugt af musikere verden over.
Nu er iPad versionen ankommet, med endnu flere funktioner og lektioner.

Appen indeholder et stort antal unikke interaktive øvelser indenfor praktisk musikteori, bladsang, hørelære og rytmik. Der er øvelser på alle niveauer, der hjælper brugeren til at kunne læse noder, identificere intervaller, akkorder, skalaer og melodier med øret, øge rytme og pitch-præcision, øve musiktransskribering, samt øge sin forståelse for musikteori. Brugere kan synge deres svar til appen og øjeblikkelig få feedback på deres pitch og rytmik, 'tappe' rytmer direkte på skærmen af iPad'en, træne hørelære og bladsang med et MIDI-keyboard eller et andet MIDI-instrument, lære at synge ved hjælp af solfege stavelser, følge sine resultater og statistikker og lave interaktive dikteringsøvelser baseret på gamle jazzklassikere.

Prøv gratis hørelære

Earmaster er langt fra den eneste hørelæreapp på App Store,  men man kan downloade en gratisversion og afprøve om det er noget man vil arbejde dybere med. Versionen inkluderer en introduktion på 15 lektioner til musikteori for begyndere, samt 2 brugerdefinerbare hørelærekurser til henholdsvis at identificere og transskribere akkorder og intervaller. 

Den fulde version koster knap 60 Euro (ca. 446 kr).

Kommentarer fra læserne

Ingen kommentarer

Skriv kommentar

Du skal være logget ind for at kunne kommenter artiklen.