af Nils Harbo

Music Memos er en overraskende revolutionerende ny app til musikproduktion.

Music Memos til iPhone og iPad er gratis og kan beskrives som en mellemting mellem Garageband og den indbyggede ”diktafon” (recorder) Voice Memo.

Apple var en gang et eksklusivt firma, mest kendt i musikermiljøer og andre kreative kredse. Apples computere med tilhørende software blev brugt af folk, der arbejdede med kunst, kultur og kreativitet, mens man overlod Microsoft Windows til erhvervsfolk og finansverdenen.

Siden de første iPhones blev lanceret i juni 2007 er der sket en voldsom ændring.
Folk, der som undertegnede grejredaktør, har brugt Apple siden starten af 90’erne, synes nu at bogstaveligt talt ”alle” bruger iPhone. Den snævre, lidt religiøse tilgang til Apple-produkter og følelsen af at være i besiddelse af noget helt specielt, er væk. Slut med lige at spørge en kollega ”bruger du Mac?”, for efterfølgende at give hinanden et indforstået blik.

Overraskende nyhed

Apple har dog heldigvis gennem årene holdt fast i det kreative. Og det amerikanske firma har alle dage haft en særlig forkærlighed for musik. Men måske mindre forkærlighed for skabende kunstnere? Undertegnede glemmer i hvert fald ikke indførelsen af iTunes i 2003, hvor Apple voldtog priserne for musik og med et monopols store kræfter fastsatte at et stykke musik kun skulle koste 99 cent.

Det musikalske, kreative og kulturelle afspejler sig dog heldigvis stadigvæk i Apples produkter.

Som et lyn fra en klar himmel kom i januar den nye iOS app Music Memos, samtidig med en større opdatering af iOS-versionen af GarageBand. Music Memos designet så musikere og sangskrivere kan indspille, analysere og redigere musik i høj ukomprimeret lydkvalitet direkte på en iPhone eller iPad.

Musik Memos har samme enkle brugerflade kendt fra den oprindelige app Memo, en slags ”diktafon” eller ”Field Recorder”, der tilbyder enkel og hurtig indspilning, når appen er åben.

Backingband i stuen og på farten

Optagelser i Music Memos kan automatisk få backing i form af trommer og bas, plus der er redskaber til at analysere optagelser og redigering af fx tempo og taktart. Der er også en indbygget tuner.

Music Memo kåres til Månedens Musikalske App, fordi den er et nyt, meget fleksibelt og overraskende gratis værktøj til musikere og sangskrivere.

Den nye app er kompatibel med iPhone 4s (og fremad) samt og iPad 2 og nyere iPads. Music Memo kan downloades fra App Store gratis. 

Kommentarer fra læserne

Ingen kommentarer

Skriv kommentar

Du skal være logget ind for at kunne kommenter artiklen.