af Nils Harbo

Nørdfaktoren og nostalgien var høj og intens ved weekendens guitarshow i Østerbrohuset i København. Se billeder og indtryk fra den store musikmesse.

Copenhagen Guitarshow tiltrækker primært udstillere fra Skandinavien, men også en række europæiske navne er på udstillerlisten (Foto: Nils Harbo)

 For 15. år i træk blev Copenhagen Guitar Show afviklet og igen mødtes et par tusind guitarentusiaster for at se på guitarer, basser og andet musikudstyr.
Der var flotte udstillinger af vintageguitarer og udstyr og et imponerende clinicprogram med danske guitartalenter som Kasper Falkenberg, Jens Warmløse, Steffen Schackinger og Søren Andersen samt de udenlandske stjerner Gus G og Marco Mendoza.
Mange vender tilbage år efter år og får sig en hyggelig grejsnak med både udstillere og publikum; så der var en god stemning rundt omkring på standene.
Eneste minus et at selve musikudstillingen med flotte vintageinstrumenter ikke er så informativ. Man skal ligesom selv gå på opdagelse.
De kommercielle aktører som fx musikdistributører som Roland, Yamaha, Matrix Sales, Cyberfarm, Danguitar, Best Music og Luthman er mere informative og har aktive folk på standene, der fortæller og viser musikinstrumenter frem.
Dog imponerede en flot samling guitarer fra danske guitarbyggere som Poul Marno ("and friends") stod for, der var pænt hængt op med informative plancher. 
En række private samlere var også tilstede og der blev alt muligt frem, fra mandoliner over stenplektre til cigarkasseguitarer.
Reiff og Gotthelf

Guitarduoen Søren Reiff og Simon Gotthelf afholdt en inspirerende guitarclinic og var en blandt mange spændende oplevelser på Copenhagen Guitar Show (Foto: Nils Harbo)

Yamaha Jam Nam Nam

På Yamahas stand kunne man bl.a. opleve bassisten Gustaf Hielm, guitaristen Søren Andersen og trommeslager Henrik Engqvist i en forrygende jamsession med Silent instrumenter. 
Og et lydhørt og begejstret publikum. (Foto: Nils Harbo)

Bartof - Cafe, Station og Vintage

Joakim Friis-Holm driver de to københavnske spillesteder Bartof Cafe og Bartof Station.
Men han er også en inkarneret samler og guitarentusiast. Her står han med en jazzguitar fra den anerkendte danske guitarbygger Yngve Barslev, der er kendt for sine jazz og "swinguitarer" fra 50'erne og 60'erne.
(Foto: Nils Harbo)

Kehlet Made in Spain

Den danske guitarbygger Ole Kehlet var på guitarshow og kunne fortælle at han har landet en aftale med den kendte guitarproducent Alhambra Guitars, hvis hovedkvarter ligger i Muro de Alcoy i Spanien.
Alhambra har i mange år bygget guitarer af højeste kvalitet og deres spanske klassiske guitarer regnes for nogle af verdens bedste. Alhambra har nu lanceret to modeller, designet af Ole Kehlet. 

Guitarerne er på alle vigtige punkter konstrueret som de danske håndbyggede Kehlet guitarer. Der er bl.a. brugt CT scanning i processen  og udvalgte guitarbyggere fra Alhambrafabrikken er blevet instrueret og undervist af Ole Kehlet, så stil, finish og kvalitet rammer hans karakteristiske stålstrengsguitarer. Men prisen ligger på cirka det halve.

De to modeller er "Folk" og "Great 6", der ses bag Ole Kehlet. (Foto: Nils Harbo)

Husk at forsikre din guitar

Guitaristen Finn Olafsson (tv.) ejer adskillige dyre akustiske guitarer og får her en snak om instrumenter og forsikring med Henrik Gundersen, direktør i DMF Forsikring. (Foto: Nils Harbo)

Gibson på guitarmesse

Luthman Scandinavia har en stor stand med guitarer fra bl.a. Gibson, Epiphone og Cort samt forstærkere fra Blackstar. Regional manager Jakob Rasmussen havde to travle dage på standen (Foto: Nils Harbo)

Brögger bygger guitarer og skriver bøger

Guitarbygger Kenneth Brögger er på Copenhagen Guitar Show, bl.a. med sin bog om danske guitarbyggere gennem tiden. (Foto: Nils Harbo)

Kommentarer fra læserne

Ingen kommentarer

Skriv kommentar

Du skal være logget ind for at kunne kommenter artiklen.