af Nils Harbo

Et amerikansk produkt gør noget for at forbedre lyttevilkårene for musikundervisere.

Den største version af JamHub koster 5.700 kr. og indeholder også optagefunktioner

Mange øvelokaler lider af dårlig akustik, og mange musikundervisere er desværre nødsaget til at undervise i sammenspil under larmende lydbetingelser med høreskader til følge.

Til musikskoler og hotelværelser

Nogle amerikanske tekniker og musikere, der bl.a. tidligere har arbejdet for Line 6, Bose og Lexicon satte sig ned for et par år siden ned for at udtænke et produkt, der kunne gøre noget ved denne situation. De dannede firmaet JamHub og lancerede herefter ”det lydløse øvelokale”, der bl.a. henvender sig til musikskoler og til musikere, der vil øve hele bandet på et hotelværelse, i et soveværelse eller backstage, før de går på scenen.

Individuelle mix

Jamhub er en avanceret kombination af mixer og controller, der kan gøre øvesituationen lydløs idet hver musiker kobler sig på en mixer med personlig styring af monitor, akkurat som når man er i studiet. Hvert bandmedlem styrer helt sit eget mix og opnår dermed en lækker personlig lyd samtidig med, at familier, naboer og andre ikke generes.

Op til  21 kanaler

JamHub findes i tre versioner. Den største har 21 kanaler, kan bruges af syv musikere og har indbygget recorder til en pris på ca. 5.700 kr. Den mindste model, JamHub Bedroom, koster kun 2.500 kr. og er til bands med op til fem medlemmer, deres instrument, mikrofon og hovedtelefon.

Indbygget effekter

BedRoom har 15 audio kanaler, fem XLR- og fem Stereo TRS jackindgange, fem hovedtelefonudgange, ”SoleMix”-controller for hver sektion, så alle kan danne deres helt eget personlige mix, indbygget 24-bits stereo effekter (reverb, delay og modulation) og Stage Control til individuel simulering af hver musikers placering på scenen.

Læs MUSIKERENs test og se video

Torsten Lefmann har testet JamHub-systemet for MUSIKEREN.

LÆS TESTEN: Jamhub - the silent rehearsal studio

I et par videoer kan du se, hvordan Jamhub-konsollerne ser ud og høre nærmere om funktionerne, bl.a. i en video fra verdens største musikmesse NAMM

SE VIDEO: Jamhub på NAMM

Importøren Crafton har lavet en video med  jamsession i Haderslev med JamHub. De medvirkende er bl.a. Kaj Boisen fra DMF i Haderslev og medlemmer fra MKG Bandet. Her fortæller de implicerede om deres indtryk af JamHub:

SE VIDEO: Jamhub og DMF på YouTube

Kommentarer fra læserne

Ingen kommentarer

Skriv kommentar

Du skal være logget ind for at kunne kommenter artiklen.