af DPA Microphones

Den danske sanger, Lukas Forchhammer, frontmand i bandet Lukas Graham, er særdeles tilfreds med DPA’s nye d:facto™ lineære vokalmikrofon, der hjælper bandet til at levere en usædvanlig naturlig lyd under den igangværende Europa-turné.

Lukas Graham turnerer verden tynd med DPA Microphones (foto: DPA Microphones)

Lukas Grahams production manager og ”Front of House” lydmand Frank Grønbæk er ligeså tilfreds og slår fast, at mikrofonen har betydet, at behovet for signalprocessering er blevet betydeligt reduceret. ”Jeg er stor fan af d:facto™-vokalmikrofonerne og har haft rigtig gode erfaringer, når jeg har brugt dem med andre artister,” siger Grønbæk. ”Da jeg begyndte at arbejde med Lukas Forchhammer i 2012 anbefalede jeg ham derfor at skifte til d:facto™. Hans stemme har et meget stort dynamisk område og jeg vidste at mikrofonen ville være i stand til at opfange det store spænd. Samtidig har vi haft et rigtig godt samarbejde med Wisycom, hvilket var en anden afgørende faktor for beslutningen, da DPAs fleksible adaptersystem betyder, at vi selv kan vælge hvilket trådløst system vi vil bruge med mikrofonen." 

Ny lineær kapsel

Grønbæk fortæller at DPA henvendte sig for at høre om han kunne tænke sig at af prøve den nye lineære kapsel, der på det tidspunkt stadig var under udvikling. ”Vi ville da med glæde give det en chance,” siger Grønbæk. ”Forskellen var meget tydelig med det samme – den originale d:facto™ var god, men den nye kapsel håndterede de høje frekvenser langt bedre og har overhovedet ingen problemer med feedback.”

”Den har exceptionel ren lyd i alle frekvenser og gør det muligt at fange alle nuancerne i Lukas’ omfangsrige stemme, ” siger Grønbæk. ”Det fungerer særdeles godt over PA-anlægget, men lige så vigtigt – især for Lukas og for vores monitormand Rasmus Valentin – så lyder det rigtig godt i sangerens in-ear monitors. Hele oplevelsen har været meget positiv og vi er glade for resultaterne.”

Gennemsigtig blæserlyd

Bandet omfatter også en blæsersektion bestående af saxofon, trombone og trompet. ”Jeg har d:dicate™ 2011C retningsbestemte mikrofoner i toppen af lilletromme og hi-hat og bruger d:dicate™4011 retningsbestemte som overheads samt d:vote™ 4099 instrumentmikrofoner under lilletrommen, på tammer og blæsere,” forklarer Grønbæk. ”Denne tur er første gang jeg har brugt d:vote™ instrumentmikrofoner og det har vi haft stor succes med. Styrken ligger i at de leverer klar og detaljeret lyd. Samtidig er mikrofonerne så små, at de kan placeres meget tæt på instrumenterne, hvilket giver meget lidt overhør. Det giver en meget gennemsigtig lyd, der er meget lettere at styre i mixet. Det er helt sikkert meget bedre end de andre mikrofonsetup, jeg har brugt førhen.”

Læs også på musikeren.dk: 

Yderligere information

For mere information om DPA Microphones, besøg venligst www.dpamicrophones.com eller kontakt: 
Anne Berggrein
DPA Microphones A/S
Phone: +45 4814 2828
Email: anb@dpamicrophones.com

Kommentarer fra læserne

Ingen kommentarer

Skriv kommentar

Du skal være logget ind for at kunne kommenter artiklen.

Annonce: