af Martin Blom Hansen

Mere levende musik i gaden. En privatmand satser en god portion sparepenge på at skabe et helt nyt spillested i byen, der engang var berømt for sit absolut levende natteliv.

Kellermensch

Det kan meget vel blive et band som Kellermensch, der vil stå på scenen på Torvegade 11 i Esbjerg. (Pressefoto, Kellermensch)

Der var engang, hvor pengene sad meget løst i lommerne på fiskere, handelsfolk, industrieventyrere og lokal ungdom, der nød nattelivets glæder i Skolegade og omegn i Esbjerg. Dengang der var noget, der hed Hotel Spangsberg og Africano.

Lysten til at skabe et nyt spillested kombineret med inspirationen fra 60'ernes Esbjerg samt en meget levende musikscene i byen anno 2011 har fået privatmanden Jan Erik Nielsen til at satse penge på det kommende spillested Torvegade 11.

Lige nu er der byggekaos i bygningen, der tidligere har været sexkiosk. Ud med dildoerne, ind med guitarerne. Torvegade 11 åbner 4. marts og vil rumme to scener og plads til omkring 150 publikummer. Planen er at servere levende musik torsdag, fredag og lørdag, og stilmæssigt vil det primært være pop, rock, blues og jazz.

Jeg tror på det

"Jeg har selv været amatørmusiker i mine unge dage, og jeg kunne godt tænke mig at få lidt af den stemning tilbage, der var dengang, da Esbjerg var den by i Danmark, hvor der var mest levende musik overhovedet," siger Jan Erik Nielsen, der har en fortid i oliebranchen og købte ejendommen for nogle år siden.

Han har fået hjælp til at få planerne om spillestedet realiseret fra en veteran i den private del af branchen, nemlig Einar Dam fra Fatter Eskil og Vestergade 58 i Århus.

"Det tør jeg godt binde an med. Jeg har altid lavet projekter og tror på, at man godt kan lave en fornuftig forretning på det. Jeg gør det ikke for at blive rig, men fordi jeg gerne vil have det sjovt," siger Jan Erik Nielsen, der netop er fyldt 60 år.

 

Spontaniteten i højsædet

Amalie Egholm, uddannet designer, skal stå for booking og markedsføring. Hun understreger, at det er musikken, der skal binde det hele sammen i Torvegade 11, der også skal fungere som café og natklub.

"Vi er åbne over for det lokale miljø. Vi oplever, at folk laver en masse ting, men mangler scenen eller platformen. I dag er tingene meget etablerede. Vi vil gerne have spontaniteten og kreativiteten i højsædet - og vil også gerne gøre plads til for eksempel alternativt teater," siger Amalie Egholm.

Hun mener, at Torvegade vil kunne minde lidt om eksempelvis Kulisselageret i Horsens i forhold til størrelse og formåen.

Torvegade 11
  • Nyt spillested i Esbjerg - åbner 4. marts 2011.
  • Plads til omkring 150 mennesker.
  • To scener: Den store 11-Scene og den mindre Apollo-scene.
  • Satser på pop, rock, blues og jazz primært. Ikke mindst lokale navne.
  • Levende musik tre gange om ugen.
  • Skal desuden fungere som natklub.
Nye spillesteder dukker op

Ud over Torvegade 11 i Esbjerg er der grøde i spillestedslandskabet. Mange mindre steder er dukket op i 2010, og flere er på vej i 2011. For eksempel:


Wray, Christianshavn
Mayhem, København Nordvest
Stengade genåbnet, Nørrebro
Koncertkirken Blågårds Plads, Nørrebro
Lades Kælder genetableres i Kødbyen, Vesterbro
Beta, Amager Bio, tidligere Cafe Kino

Kulturium HeadQuarters, Aarhus, åbnet i januar 2011
Vestergade 58, Aarhus. Ny ejer og relanceret i 2010
Atlas, VoxHalls scene nummer 2, Aarhus

Kommentarer fra læserne

Ingen kommentarer

Skriv kommentar

Du skal være logget ind for at kunne kommenter artiklen.