af Martin Blom Hansen

I trekantsområdet har Kolding trukket det længste strå som regionalt spillested. Godset skal favne det hele og skal finde balancen mellem Kellermensch, Big Fat Snake og Turboweekend.

Volbeat

Volbeat på Godset i 2008 (Foto: Rikke Schlosser, Godset).

Godset i Kolding er et af landets 17 regionale spillesteder. I modsætning til nogle af de regionale spillesteder i København og Århus, hvor der er en vis opdeling i genrer, skal Godset kunne det hele. Fra metal, indirock og nye sangskrivere til jazz, folk og verdensmusik. Og det lokale islæt, ej at forglemme.

Et spillested i provinsen, hvor populære poprock-veteraner i manegen giver fuldt hus og balance i regnskabet. Men hvor både pligten og lysten til at præsentere nye og ukendte navne afgjort også er til stede.

Godset har præsenteret 92 koncerter i 2010. Det er en række foreninger med rockforeningen Rock' In House i spidsen, der står for arrangementerne.
Jacob Holst, arrangementskoordinator på Godset, fortæller, at publikum i Kolding og omegn har været stabilt trofaste de senere år. På trods af krisen. Og spillestedet lever umiddelbart fint op til de krav, Statens Kunstråds Musikudvalg stiller til kunstnerisk bredde.

De nye navne skal på plakaten

Af de 92 koncerter i 2010 var de 57 rock og pop, 16 var jazz og verdensmusik, 11 folkroots og singer/songwriter-genren, og otte faldt inden for metal, electronica eller hiphop.
"Vi har også lavet vores egen lille måling, der viser, at 58 af de bands, vi har haft i år, ikke har spillet her tidligere," siger Jacob Holst.

Kigger man henover Godsets kalender, står veteraner som Shu-Bi-Dua og Big Fat Snake side om side med nye navne som Vinnie Who og Kellermensch. De gamle navne sælger mere eller mindre sig selv, mens nye og yngre navne ofte har deres eget publikum, så at sige.

"For det første er det med webmulighederne i dag langt nemmere at fortælle folk, hvad de kan komme ind og høre. For det andet er der jo sket en markant ændring i forholdet mellem pladesiden og livesiden. Det er stadig vigtigt for en del ældre bands at have et nyt album ude og derpå koble en turné på. Men det gælder ikke for nye og yngre bands, der kan finde ud af at bruge de nye medier og opbygge en fanbase. Vi laver indimellem aftaler med bands, som overhovedet ikke har været omtalt i de store medier, men som har forstået at udnytte deres fanbase og få folk til at komme," siger Jacob Holst.

 
Jacob Holst, arrangementskoordinator, Godset.

Lav en ordentlig video

Han mener, det er afgørende vigtigt for musikere i dag at udnytte og bruge alle de platforme, der findes. Naturligvis skal bandet ikke gøre alt arbejdet selv i forhold til et livejob på eksempelvis Godset.

"Men helt nede på det praktiske plan er det oplagt, at man får produceret en livevideo i god kvalitet. Med de tre bedste numre. Så man kan se, hvad det er, man kan opleve. Det er ikke nødvendigvis en studieoptagelse, der skal sælge det," siger Jacob Holst.

Godset lever som regionalt spillested fint med byens øvrige spillesteder, understreger Jacob Holst. For eksempel lægger Godset en del af deres koncerter på det private spillested Pitstop. Hvis der er tale om et band, der passer godt til det publikum, der jævnligt kommer på Pitstop.

  • Godset i Kolding er en kommunal kulturinstitution fra 1997 med fire fuldtidsansatte og tre i flexjob.
  • Stedet omfatter regionalt spillested, øvelokaler samt mødelokaler til udlån til foreninger i kommunen.
  • Selve spillestedet blev etableret i marts 2001.
  • Godset er et regionalt spillested og modtager i 2011 statsstøtte på 1,47 mio. kr. I 2010 er Godsets kommunale budget på 2,6 mio. kroner.
  • De har status som regionalt spillested frem til udgangen af 2012 og har så i to perioder á fire år haft denne status.
  • Der er plads til 700 stående eller 2-300 siddende publikummer.
  • Alle koncerter arrangeres af frivillige foreninger hjemmehørende i Kolding Kommune blandt andre Jazz6000 og Rock´In House.
  • Godset har afholdt 92 koncerter i 2010.

Kommentarer fra læserne

Ingen kommentarer

Skriv kommentar

Du skal være logget ind for at kunne kommenter artiklen.