af Birgitte T. Henriksen

Bookerne på Gimle SOUND-TJEK kalder sig selv eksperter i den danske upcoming-scene og består af seks frivillige. De seneste to år har de afholdt festival med blandt andre Ida gard, Tako Lako og Lydmor på plakaten.

SOUND-TJEK-scenen lige inden Heimatt spillede deres debutkoncert forrige år. (Foto: Thomas Bech)

SOUND-TJEK er en festival for ny dansk musik på spillestedet Gimle i Roskilde. Her bookes i alle genrer, og som musiker kan du være alt fra helt ny til aktuel på Uhørt, SPOT, i KarriereKanonen eller Roskilde Rising.

Hvordan kommer vi til at spille på festivalen?

”Vi booker musikere, der henvender sig selv eller via deres bookingbureau, men vi tager også kontakt til musikere, vi har oplevet eller er blevet anbefalet gennem vores netværk. Vi har et godt samarbejde med flere af de større danske bookingbureauer, fordi vi kan tilbyde dem en scene til at prøve helt nye musikere af,” fortæller Thomas Bech, der er en del af bestyrelsen/bookinggruppen, som består af tre mænd og tre kvinder.

”Vores bookingkriterier er ikke definerede, men udgangspunktet er, at vi bygger en aften op omkring en genre eller lyd, når vi har booket et par bands. Vi lytter til alle bands, der henvender sig, og noterer i vores database, så vi har en ret lang liste at dykke ned i. Det betyder også, at der kan være rigtig gode bands, der ikke bliver booket, fordi vi ikke kan matche dem med andre på aftenen, eller vi simpelthen ikke har den genre på programmet i den givne sæson. Timing er en faktor, når det kommer til at komme på vores plakat, så vær tidligt ude som band.”

Hvad får vi for det?

”Vi dækker som udgangspunkt omkostningerne til transport samt egen lyd- og lystekniker, hvis det er et krav. Vi laver selv mad i Gimles café til musikere og crew. Mere har vi desværre ikke økonomi til. Dog tilbyder vi, at de kan få en fuld optagelse med hjem fra vores pult, både L/R og de enkelte kanaler. Som det er nu, er SOUND-TJEK en underskudsforretning for Gimle, men vi får heldigvis lov til at fortsætte vores mission, og vi mener, at vi gør en forskel for ny dansk musik.”

Hvad får vi ud af det?

"Hvis du har optrådt på SOUND-TJEK, bliver du en del af vores musikfamilie og af et netværk af musikere, der har spillet før. Vi forsøger at bidrage, hvor vi kan, enten ved at dele vores netværk, anbefale til andre bookere, via promovering på sociale medier eller ved fysisk at bidrage som eksempelvis stagehand eller tour crew. Flere musikere har fået feedback på pressetekster, bookingmails eller demoer, efter at de har spillet hos os. Vi tilbyder alle i musikfamilien adgang til et interaktivt kort over +200 danske spillesteder og festivaler, der inkluderer bookingkontakter.”

Tips fra SOUND-TJEK:

  • Aktivér jeres fans og fans af jeres genre
  • Kom med idéer til marketing op til festivalen, give-aways, konkurrencer etc.
  • Hav teknisk og praktisk information klar som fx stageplots, tekniske riders, pressetekst og fotos.
  • Netværk med og oplev de andre musikere under festivalen, flere har samarbejdet efter festivalen
  • Opdatér jeres sociale medier, så det er nemt at høre jeres musik og finde information om genre, hvor I er fra, hvor mange I er etc.
  • Fortæl, hvorfor I vil spille, og hvad I kan live.

Gimle SOUND-TJEK afholdes i april 2015.

LÆS MERE: www.sound-tjek.dk


Kommentarer fra læserne

Ingen kommentarer

Skriv kommentar

Du skal være logget ind for at kunne kommenter artiklen.