af Martin Blom Hansen

Bluesspillestedet Mojo fejrede sit 30 års jubilæum med 30 timers uafbrudt livemusik. På scenen var en imponerende mængde danske musikere, der utrætteligt har spillet på den lille scene i Løngangsstræde i København gennem årene.

Funky fest med Esben Just, piano, Henrik ”SP” Poulsen, bas, og Niels Ratzer, trommer, mandag aften på Mojo, hvor det lille tætpakkende spillested endnu en aften løftede sig i glæde over den levende musiks magi. (Foto: Martin Blom Hansen)

De findes, men de er efterhånden sjældne. De små private spillesteder, der takket være ihærdige ejere og medarbejdere og ikke mindst hengivne musikere er med til at skabe mangfoldighed på livescenen og arbejdspladser for bands. Mojo er et af dem, og endda et af de mest sejlivede.

Hyldest til et spillested

Efter en lang weekend med Copenhagen Blues Festival skulle man tro, at folk havde fået blues nok. Men nej. Mandag 30. september kl. 16 var der fyldt op på Mojo, da Troels Jensen og H. P. Lange med orkester åbnede jubilæums-maraton-koncerten med 30 timers musik frem til tirsdag 1. oktober kl. 22. Der gik ikke mange timer, før det lille rustikke lokale var propfyldt. Der blev sagt til lykke igen og igen til bluesbaren i Løngangstræde, og stedets ukuelige ejere, trioen Tage Vosbein, Erik Olsen og Rasmus Vinther, var på scenen for modtage folkets hyldest.

Festen bliver ved

Der var pindemadder, taler, fadøl og chili con carne. Og så var der blues. Årets modtager af Copenhagen Blues Festivals pris ”Årets Danske Bluesnavn”, guitaristen Ronni Boysen, spillede sammen med pianisten Hans Knudsen humøret og stemningen endnu en tand op hen på eftermiddagen.

Bluesmænd i baggården. Dansk blues’ absolutte nestor, guitaristen og sangeren Troels Jensen (th), åbnede sammen med kollega H.P. Lange – samt Mik Schack, perkussion, og Jakob Mygind, sax, Mojos 30 års jubilæum mandag 30. september. (Foto: Martin Blom Hansen)
Guitaristen Aske Jacoby (tv) er en trofast mand på scenen på Mojo, og mandag aften var han naturligvis på scenen på Mojo – denne aften sammen med saxofonisten Jacob Dinesen. (Foto: Martin Blom Hansen)

Kommentarer fra læserne

Ingen kommentarer

Skriv kommentar

Du skal være logget ind for at kunne kommenter artiklen.