af Morten Fischer

Wonderfestiwall foregår den 22. - 26. august ved Hammershus Slotsruin på Bornholm. Festivalen har eksisteret siden maj 2008. MUSIKEREN sætter fokus på nogle af sommerens festivaler med bands fra det rytmiske vækstlag.

Wonderfestiwall ligger i helt unikke intime omgivelser, som giver en anderledes festivaloplevelse. Vågn op med udsigt til Hammershus og den blå Østersø. Du finder ikke en smukkere campingplads i Danmark, lover arrangørerne.

MUSIKEREN har spurgt en håndfuld af sommerens festivaler om, hvordan musikere og bands kan finde vej til deres programmer, og hvad de får ud af det.

Profil

En bred profil med fokus på populærmusik. Ydermere er visionen “at præsentere noget, der ellers ikke ville komme til øen”. Har flere år i træk ramt de nye svenske navne før resten af Danmark. Her kan bl.a. nævnes Maskinen, Slagsmålsklubben, Den Svenska Bjornstammen og i år Frida Sundemo.

Booking-kriterier

Hovednavnene skal sælge billetterne. De udenlandske artister skal tilføre programmet kant.  Der er fokus på, at de sene koncerter skal være festlige, og at dagen langsomt bygges op. De tidlige slots er tiltænkt upcoming artister, og forhåbentlig vil vi i fremtiden kunne præsentere mere fra vækstlaget.

Publikum

3.000 til 3.500 betalende gæster. Pakkerejse inkl. rejse fra København til Bornholm t/r, camping og partoutbillet koster 795,-. Der sælges også almindelige partoutbilletter fra 495,- og endagsbilletter fra 300,- men de er altså uden overnatning og transport.

Betaling

Som udgangspunkt betaler vi minimum en tarif pr. person. De største bands honoreres på almindelig vis. Men vi prøver altid at give dem en fed oplevelse af Bornholm oveni hyren.

Forplejning, rejse, ophold

Vi tilbyder også evt. at betale for logi et par dage på øen. Derudover varierer det meget. Udenlandske artister hjælper vi med rejsen, denne kan også indgå i forhandlingen med danske bands. Udgifter til logi betaler festivalen som oftest.

Forplejning sker backstage, og der er rigelige mængder af mad og drikke. Vi har nogle af landets bedste kokken fra Michelin-restauranter til at tilberede vores mad backstage.

Hvordan kan musikere/bands komme til at spille på festivalen?

Ved at tage kontakt til festivalen via mail-adresser angivet på hjemmeside og Facebook. Langt de fleste bands arrangeres gennem bookingagenturer eller med kunstneren direkte.

Synlighed

Vi skaber opmærksomhed via vores Facebookside og annoncering i diverse blade og vores voksende netværk i Dansk Live, vores interesseorganisation.

Hvad får et band ud af at optræde på festivalen?

Gode muligheder for at udbrede kendskabet til deres musik. Oplever en af landets nye festivaler. Muligheden for at netværke med andre artister og agenter (en meget åben og inkluderende backstage). Muligheden for at komme tilbage til øen - enten på festivalen eller øens musikhus (tæt samarbejde med andre arrangører).

www.wonderfestiwall.dk.

Kommentarer fra læserne

Ingen kommentarer

Skriv kommentar

Du skal være logget ind for at kunne kommenter artiklen.