af Morten Fischer

Tønder Festival, herunder Folk Spot med fokus på de nye navne, finder sted den 22. til 25. august på festivalpladsen i Tønder. MUSIKEREN sætter fokus på nogle af sommerens festivaler med bands fra det rytmiske vækstlag.

For nyere danske navne har det stor "brandmæssig" betydning at være på plakaten i Tønder, vurderer arrangørerne.

Den første Tønder Festival blev afholdt i 1975 så det er 39. gang, den afholdes i år.

MUSIKEREN har spurgt en håndfuld af sommerens festivaler om, hvordan musikere og bands kan finde vej til deres programmer, og hvad de får ud af det.

Profil

Tønder Festival er en af de mest respekterede folk- og rootsfestivaler i Europa set både fra kunstnernes og publikums side. Musikrepertoiret byder på international folk- og rootsmusik fra blandt andet Irland, Storbritannien, USA, Canada og Skandinavien.

Tønder Festival påtager sig også ansvar for at give plads til den voksende unge generation af folkemusikere. Dels ved at give dem plads på festivalens scener, og dels ved at arrangere workshops, masterclasses og samspilsmuligheder.

I forhold til upcomingnavne og den danske folkemusikscene har vi også i år et særligt initiativ, nemlig Folk Spot. Det er et samarbejde med ROSA (Dansk Rock Samråds sekretariat for Folkemusik), hvor vi præsenterer en række danske folkrootsnavne med stærkt potentiale. 

Publikum

Vi forventer op mod 10.000. Pris for et armbånd til alle 4 dage er 1190 kr. Dagsbilletter vil også blive udbudt til salg i begrænset antal.

Hvilken betaling tilbyder I jeres kunstnere?

Honorar aftales individuelt, men er aldrig under DMF's minimumstarif.

Forplejning, rejse, ophold

Det afhænger af aftalen med de enkelte kunstnere. Vi tilbyder typisk overnatning og forplejning.

Hvordan kan musikere/bands komme til at spille på festivalen?

Vi har et stort netværk både internationalt og herhjemme som ofte kommer med forslag til kunstnere. Vi besøger andre festivaler, holder øje med nye navne og tendenser på den internationale scene. Og vi får naturligvis masser af henvendelser fra agenter og bookere på navne, vi tager stilling til. 

Synlighed

Vi udsender selvfølgelig en række pressemeddelelser, er aktive på Facebook, YouTube, Twitter og lignende. Derudover arbejder vi på at få omtale i landsdækkende og regionale medier - både i form af interviews med de optrædende kunstnere, men også ved at præsentere musikken for radiostationerne. Folkrootsscenen har de senere år fået større fokus, og interessen for Tønder Festivalen og den fornyelse, festivalen er i gang med, er stor.

Hvad får et band ud af at optræde på festivalen?

Hovedvægten er på de internationale navne. Tønder Festivalen har altid været på forkant med at præsentere publikum for de væsentlige både etablerede og ikke mindst nyere navne på den internationale folkrootsscene.

Tønder Festivalen er en af de væsentlige internationale folkrootsfestivaler, og det har stor betydning for udenlandske bands at have optrådt her. For nyere danske navne har det naturligvis også stor "brandmæssig" betydning at være på plakaten i Tønder.

www.tf.dk

Kommentarer fra læserne

Ingen kommentarer

Skriv kommentar

Du skal være logget ind for at kunne kommenter artiklen.