af Morten Fischer

Musiknavne med kant plus det bedste fra Thy. Det er hvad, bookerne går efter, når Alive Festival skal programsætte. Betalingen er ikke høj, men en minimumstarif kan det nok blive til. Til gengæld gør arrangørerne deres bedste for, at musikerne får en god oplevelse og noget lækkert at spise.

Alive Festival i Thy spiller alt fra støjrock til afrobeat fra ind- og udland. Men de prioriterer altid den unge lokale musikscene og booker hvert år de største talenter fra Thy. Her fælleskoncert med Thy Music Collective. (Foto: Tommy Frost).

Hvilke genrer?

Alive har en meget bred profil og repræsenterer efter eget udsagn alle genrer og alt med kant: ”Fra støjrock til afrobeat fra ind- og udland. I år spiller islandske Júníus Meyvant og danske navne som Ukendt Kunstner, Vinnie Who, WhoMadeWho, Rangleklods, Mont Oliver, Lord Siva, AV AV AV, The Entrepreneurs, Kentaur, Anya, Taragana Pyjarama, Tomas Barfod, The Attic Sleepers, De Underjordiske, Magnolia Shoals, This Is You.”

Hvordan kommer jeg til at spille på festivalen?

”Man skal skille sig ud fra mængden, og have os ud at se en koncert. Vi booker fra København, så det er muligt, selv om man ikke er fra Thy,” forklarer Mads Dahl fra Alive og fortsætter:

”Vi ser stort set altid de bands, vi booker, live, før vi laver aftalen, da en god liveoptræden er det vigtigste. Musikken skal have noget kant og kvalitet, og så går vi efter at præsentere mange forskellige genrer. Det er også et plus, hvis artisten har været aktuel på udgivelsesfronten siden sidste sommer. Desuden har vi altid støttet op om den unge lokale musikscene, og booker hvert år de største talenter fra Thy.”

Hvad får vi for det?

”Vi er en lille festival med kun 1.000 billetter til salg. Men vi gør, hvad vi kan, for at alle får minimum en tarif. Vi ved, at det er vigtigt for mange bands at kunne få transportstøtte, for at få det til at løbe rundt, men ved større nye bands kan det helt ærligt nogle gange være svært – det er et strukturelt problem og ikke noget, vi kan gøre så meget ved. Hovednavnene får ofte lidt mere,” fortæller Mads Dahl fra festivalen.

Hvad med mad og overnatning?

”Rejse og overnatning står man som regel selv for, men vi kommer gerne med gode råd. Vi gør alt, hvad vi kan, for at alle får god forplejning og har en god oplevelse med at spille på Alive.”

Bliver vi opdaget?

”Vi får ret meget presseomtale i forhold til vores størrelse og bliver ofte hevet frem som en af de små festivaler, man skal holde øje med, og som har et fedt musikprogram.”

Hvad kan vi forvente?

”Man møder et nysgerrigt og musikinteresseret publikum, og hvis man spiller sent og giver et godt show, så kan man godt regne med crowdsurfing og en yderst festlig og intens stemning.”

Alive Festival i Thy finder sted fra den 13. til 15. august 2015.

LÆS MERE: www.alivefestival.dk

Kommentarer fra læserne

Ingen kommentarer

Skriv kommentar

Du skal være logget ind for at kunne kommenter artiklen.