Henrik Hytteballe, 54 år, piano/keyboard, uddannet på DARK Det Alternative Rytmiske Konservatorium og spiller med Haiku.

Hvorfor træner du?

Er fysisk skadet efter to trafikuheld. Uden træning stivner kroppen totalt, og jeg får det meget dårligt. Det er meget vigtigt for mig at holde mig i form og holde musklerne stærke for at undgå stærkere smerter og større gener.

 

Fortæl om træningsformen

Jeg laver yoga hver morgen og har gjort det i 18 år. Det fjerner morgenstivheden i kroppen og sætter gang i systemet. Styrketræningen opbygger musklerne, hvilket er vigtigt for at holde kroppen i gang.

 

Hvad får du som musiker ud af den træning?

Yoga styrker sindet samtidig med, at det smidiggør kroppen. Det er vigtig at have ro som musiker for at kunne koncentrere sig om musikken, og det er vigtigt at bevare smidighed. Stivhed i kroppen vil sikkert medføre stivhed i udførelsen af musikken.

 

Hvem vil du anbefale træningsformen til?

Yoga er et must for mange musikere, synes jeg – det virker både mentalt og fysisk. Som musiker er det vigtig at forbedre sin evne til fordybelse og til at kunne være fleksibel. Begge dele får man af at dyrke yoga.
Det er vigtigt, at det er HATHA-yoga. Der findes i dag forskellige vestlige fitness-agtige former for yoga som Astanga. Men disse yogaformer har ikke vejrtrækningen med som grundlag for alle øvelser. En korrekt vejrtrækning er basal. Med en god vejrtrækning kan man reducere stress, øge iltoptagelsen i kroppen og styrke de indre organer.

 

Hvad koster det?

  • Træning: 4.000 kr. pr. år
  • Akupunktur: 450 kr. pr. gang
  • Yoga ca. 100 kr. pr. gang – rabatkort findes

Kommentarer fra læserne

Ingen kommentarer

Skriv kommentar

Du skal være logget ind for at kunne kommenter artiklen.