Ole Worm, 49 år, klaver, Musikpædagogisk Diplomeksamen fra DKDM, klaverlærer og korleder på Slagelse Musikskole, sanger i Holmens Kirke, repetitør for Det danske Drengekor samt diverse amatørkor.

Hvorfor træner du?

Jeg er temmelig høj og var meget klodset, slæbte fødderne og havde meget dårlig holdning. Ingen kontakt til min krop. Gymnastik og lignende interesserede mig ikke, da jeg var elendig til det! Jeg var en sen begynder på mit instrument og manglede alt mht. teknik. Alt det har teknikken fået på plads for mig. Samt meget mere…

 

Fortæl om træningsformen

1. bud: ”Lad være at gøre noget”! Og så retter læreren ellers ens opmærksom ned på kroppen, der så at sige ”svipper på plads” derhen, hvor den oprindeligt ville have været, hvis vi ikke havde ”blandet os”. Vi arbejder intensivt med at udrydde ubeviste og uhensigtsmæssige gamle vaner med meget enkle ”øvelser”(som fx at rejse og sætte sig på en stol) – som læreren leder med sine hænder samtidig med, at man engagerer sin egen opmærksomhed 100 procent. Langsomt oplever man, at kroppen så at sige ”svipper tilbage” til sin oprindelige og helt frie tilstand.

 

Hvad får du som musiker ud af den træning?

Jeg oplever, at jeg kan udnytte mit potentiale fuldt ud, får nogle retningslinjer at arbejde efter, som er 100 procent videnskabelige (ingen hokus pokus) og som virker! Jeg har aldrig fysiske problemer, og skulle de opstå, kan jeg som regel selv udbedre dem ved hjælp af teknikken. Jeg bliver en langt bedre pædagog, fordi jeg straks kan spotte mine elevers problemer og som oftest give dem værktøj til at komme videre.

 

Hvem vil du anbefale træningsformen til?

Jeg vil anbefale den til stort set alle med problemer, fysiske såvel som psykiske. Det handler simpelthen om, at vi får kroppen til at fungere optimalt, sådan som den nu engang ER uden voldsomme indgreb eller åndløs mekanisk træning. Dette er den ultimative kropsbevidsthed. Jeg har set resultater med teknikken, der nærmer sig mirakler, men under alle omstændigheder er det en rigtig god fornemmelse at have ”det store kørekort” til sin egen krop. Man får overskud i alle livets forhold. 

 

Hvad koster det?

400 kr. pr. lektion

 

Link:

Min lærer Mary McGoverns hjemmeside

Kommentarer fra læserne

Ingen kommentarer

Skriv kommentar

Du skal være logget ind for at kunne kommenter artiklen.