af Morten Fischer

MUSIKEREN nr. 2 2004   Her finder du en oversigt over radioprogrammer om musikersundhed der er tilgængelige online

Musikere får muskelskader

Lyt til radioprogram her

Musikere er udsatte, når det gælder arbejdsskader. Håbløse arbejdsstillinger er enhver strygers daglige lod, og det er mere reglen end undtagelsen at smertefulde muskelskader opstår. Professorerne på landets konservatorier prøver at holder skader nede hos deres elever, men ofte må en fysioterapeut træde til. Bolero har mødt Søren Mavrogenis, der fortæller hvordan han kan afhjælpe led og muskelskader hos musikere. Vi taler også med Professor Tim Frederiksen fra konservatoriet i København.

Mindre støj fra orkestret tak!

Lyt til radioprogram her

Hvor kraftigt må et Symfoniorkester spille? Ifølge et nyt EU-direktiv 87 dB – et niveau som hurtigt bliver overskredet når først det store symfoniske udtræk bliver trukket frem. Orkestrene har 5 år til at sikre at støjniveauet ligger under de fastsatte grænseværdier. Men hvad vil de gøre for at leve op til direktivet? Og hvad kommer det til at betyde for det kunstneriske arbejde?

Musikere nedslidt

Lyt til radioprogram her

Musikeres dårlige helbred har man forsket i - blandt andet i Finland, Sverige og England men ikke i Danmark. Det skal der rådes bod på og til efteråret opretter man nemlig et Center for Musikersundhed. Og noget tyder på, at der er et stort behov for at vide mere om hvorfor musikere bliver slidt ned og hvordan det kan undgås.

Medvirkende: Søren Mavrogenis, fysioterapeut

Kommentarer fra læserne

Ingen kommentarer

Skriv kommentar

Du skal være logget ind for at kunne kommenter artiklen.