af Astrid Bigoni

Som studerende har du rig mulighed for at komme ud i verden. Hvad enten drømmene tager dig til Sydamerika, eller med folkemusikken til Norge.

Der er mange muligheder for at komme ud i verden, når man studerer.

Alle danske konservatorier opfordrer de studerende til at komme ud i verden i løbet af deres uddannelser. Der er flere måder at gøre det på. En måde er selv at arrangere sit ophold og få det godkendt af sin uddannelsesinstitution som en del af ens uddannelse. En anden måde er at benytte sig af nogle af de aftaler og partnerskaber, som konservatorierne allerede har etableret. Hvor man tager hen og hvornår i ens uddannelse, man tager af sted, afhænger helt af uddannelsens retning og tilrettelæggelse. Så spørg på dit konservatorium, hvad dine muligheder er.

LÆS MERE: Fokus på udlandet i MUSIKEREN nov/dec 2015

Internationale aftaler

Erasmus+
Er EU's program for udveksling. Som Erasmus-studerende kan du komme på udveksling hos en anden Erasmus-institution i Europa. Du skal ikke betale for undervisningen og modtager et stipendium hver måned.

Alle danske konservatorier er en del af Erasmus-programmet.

Nordplus
Er Nordisk Ministerråds mobilitetsprogram, og med det kan du komme på udveksling i de fem nordiske lande (Sverige, Norge, Danmark, Finland og Island), og de tre baltiske lande Estland, Letland og Litauen. Her skal du heller ikke betale for studierne og modtager et stipendie.

Alle danske konservatorier er en del af Nordplus-programmet.

Oversøisk samarbejde

Det Jyske Musikkonservatorium er blandt de stiftende medlemmer af det globale netværk Glomus. Derudover har det Jyske Musikkonservatorium mange kontakter i Afrika, Asien, og Nord- og Sydamerika.

Hvert konservatorium har særlige aftaler med konservatorier uden for Europa. Både Det Kongelige Danske Musikkonservatorium og Rytmisk Musikkonservatorium har blandt andet aftaler med Manhattan School of Music.

Kortere ophold

Et udlandsophold behøver ikke være et udvekslingsophold, der varer et helt semester. Flere konservatorier støtter også studerende, hvis de vil på kortere ophold, for eksempel af et par ugers varighed, eller i form af sommerskoleophold. Hør mere på dit konservatorium.

Internationale kandidatuddannelser

De fleste konservatorier har toårige kandidatuddannelser, hvor den studerende skal på fastlagte udlandsophold på konservatorier ude i verden. Så hvad enten man er til jazz- eller folkemusik, er der rig mulighed for at opleve verden, mens man tager sin kandidat.

Rytmisk Musikkonservatorium, København

 

European Jazz Master (Eujam)

Eujam er en kandidatuddannelse, hvor de studerende tilbringer to obligatoriske semestre på to af partnerkonservatorierne i Amsterdam, Paris, Berlin og Trondheim. Uddannelsen sigter på at kvalificere den studerende til arbejdsmarkedet ved at give den studerende et stærkt europæisk netværk.

Nordic Master: The Composing Musician

Denne kandidatuddannelse henvender sig til studerende, som gerne vil fokusere på komposition. Her tilbringer den studerende to semestre på partnerkonservatorierne i Oslo og Göteborg.

LÆS OM CHRISTIAN BALVIG, DER LÆSER PÅ NORDIC MASTER: THE COMPOSING MUSICIAN

Det Jyske Musikkonservatorium

 

Master of Global Music

Master of Global Music har fokus på at give den studerende kundskaber inden for minimum to forskellige musiktraditioner fra hele verden. Den studerende deltager i kurser, der bliver afholdt i partnerkonservatoriet i Helsinki og får også mulighed for at lave feltarbejde i eksempelvis Afrika og Mellemøsten via andre partnerinstitutioner.

Nordic Master in Jazz

Nordic Master in Jazz er en kandidatuddannelse, hvor den studerende tilbringer semestre på konservatorierne i Helsinki og Stockholm. Uddannelsen giver den studerende mulighed for at fokusere på sit eget personlige udtryk.

Syddansk Musikkonservatorium

 

Nordic Master in Folk Music

Syddansk Musikkonservatorium udbyder i samarbejde med partnerkonservatorier i Helsinki, Stockholm og Voss i Norge en to-årig kandidatuddannelse i nordisk folkemusik. Studerende får en stor indsigt i de fire landes folkemusiktraditioner og et stort netværk. De studerende tilbringer et semester ved hvert af de fire konservatorier. 

Kommentarer fra læserne

Ingen kommentarer

Skriv kommentar

Du skal være logget ind for at kunne kommenter artiklen.