af Ann-Mari Nostrup

Social sikring handler om, hvilket lands sociale sikringsordninger – fx a-kasse og syge- og barselsdagpenge – du skal betale til og kan modtage ydelser fra.

Der er særlige ordninger for statsborgere i EU- og EØS-landene, når du arbejde i disse lande (se hvilke lande i boks andet steds). Ordningerne gælder både for lønmodtagere, honorarmodtagere og selvstændige.

Hovedregel:

Du skal være omfattet af social sikring/betale til dagpengeforsikring i det land, hvor du arbejder.

Undtagelse:

Hvis du arbejder i flere lande samtidig, fx Danmark og Sverige, så skal der tages stilling til hvilket land, du skal være socialt sikret i. Myndigheden, der vurderer, er Udbetaling Danmark, International Social Sikring.

Tommelfingerregler:

Hvis du arbejder som lønmodtager i Danmark, hvor du bor, samtidig med, at du arbejder i nogle af de andre lande, skal du normalt være socialsikret i Danmark. Mindst 25 procent af dit arbejde skal foregå i Danmark.

Hvis du er ansat direkte ved en kommune eller i staten i et land, skal du være socialsikret i dette land uanset, om du arbejder mindre dér end i dit bopælsland.

Hvis du er honorarmodtager eller selvstændig i dit bopælsland, men har lønarbejde i et andet land, skal du socialsikres i det land, hvor du arbejder som lønmodtager.

Kommentarer fra læserne

Ingen kommentarer

Skriv kommentar

Du skal være logget ind for at kunne kommenter artiklen.