I anledning af DMF's 100 års jubilæum ser MUSIKEREN både tilbage på historien og tilværelsen for professionelle musikere - samt ind i fremtiden.

RETRO // historien

100 år med DMF i det danske musikliv

MUSIKEREN ser tilbage på vigtige milepæle, begivenheder og historiske epoker og fortæller med en lang række artikler, øjebliksbilleder og fakta om DMF’s 100 år lange historie. Blandt andet om forbundets start, militærorkestrenes betydning, kvindernes adgang til musikerarbejdsmarkedet, radioens og tonefilmens revolution, landsdelsorkestrene, den levende musik på danserestauranterne, jazzen, pigtråden, rocken og vejen frem mod et nyt forbund.

PRETRO // nutiden

Man skal virkelig ville det

To musikere mødes. To generationer. En kvinde og en mand med 50 år mellem sig. Hun spiller rock’n’roll hver weekend. Han har spillet jazz hele livet og været en betydelig figur i både musiklivet og på den kulturpolitiske arena. Begge vil de musikken. Oplev Michelle Birkballe og Erik Moseholm tale ud om livet som musiker før og nu.

DMF’s mange ansigter

Hvad får man ud af at være medlem af DMF? Ud over overenskomster, tarifplaner og fagpolitisk påvirkning af beslutningstagere og politikere har DMF en lang række synlige services, der giver medlemmer specielle fordele. Services, der fortsat udvikles efter musikernes behov.

Læs mere om: Artlab, DMF Forsikring, Gateway Music, MUSIKEREN, Performex, Jobscenen med mere.

Passion for livet

Cellisten Morten Zeuten og violinisten Henrik Jansberg er to forskellige generationer af musikere.  Begge med en dyb passion for deres instrument og den stilart de spiller. De har valgt musikken, og musikken har valgt dem som talerør bl.a. på grund af deres enorme talent og indlevelse i det de spiller. Læs om deres liv, valg og fravalg.

FUTRO // fremtiden

Fremtidens fagforening

Hvad skal fremtidens fagforening for musikere kunne for at tilfredsstille medlemmernes behov?

Udvikling af services, en samlet helhedsorganisation for kunstnere og et bedre musikalsk grundlag for børn i grundskolerne er nogle af buddene fra en forsker, en formand og en direktør – Carsten Jørgensen, Anders Laursen og Martin Arnoldsen. Dog er det ikke fagforeningen, der dikterer udviklingen, men medlemmerne og deres behov, slår formand Anders Laursen fast.

Kommentarer fra læserne

Ingen kommentarer

Skriv kommentar

Du skal være logget ind for at kunne kommenter artiklen.