Navn: Søren Frost // Titel: Formand for DR Big Band og trommeslager // Alder: Født 1965 // Orkester: DR Big Bandet // Instrument: Trommer // Medlem siden: 1982

Søren Frost er formand for DR Big Band og er her fotograferet med sin søn, Fabian.

Hvad bruger du mest tid på i dit tillidshverv?

Jeg bruger jo mest tid på at gå til møder med vores ledelse og har også haft møder med generaldirektøren i DR. Jeg prøver at gøre opmærksom på vores lidt skæve ansættelsesforhold, da vi er kontraktansat seks måneder i modsætning til de andre ensembler i DR. Desuden bruger jeg tid på at tale med medlemmer fra bandet og høre, hvad de har af ros/ris til, hvordan det hele fungerer i dagligdagen.

Hvilken funktion ser du som den vigtigste i dit hverv som tillidsmand?

Jeg ser det som min vigtigste opgave at opretholde god stemning i orkestret samt god stemning mellem ledelse og orkester. Derudover arbejder jeg hårdt på, sammen med min næstformand og bestyrelse, at få bigbandet fastansat i Danmarks Radio på lige vilkår med de andre ensembler.

Hvordan ser musikernes arbejdsmarked ud lige nu?

Musikernes arbejdsvilkår har vel, i hvert fald i min tid, aldrig været ringere, end de er lige nu. Det er stort set umuligt at opretholde en fornuftig indtægt som freelance-musiker, da der ikke er mange steder tilbage at spille for mindre grupper. Derudover hjalp det bestemt ikke, at man fjernede de supplerende dagpenge.

Hvor ligger fremtidens udfordringer for professionelle musikere?

Networking samt at tro på det man laver. Der er jo mange flere elektroniske hjælpemidler end før i tiden, og det er bare med at komme med på vognen. Blande sig så meget som muligt i den offentlige debat, blive hørt og så for alt i verden blive ved med at spille fed kvalitetsmusik.

Kommentarer fra læserne

Ingen kommentarer

Skriv kommentar

Du skal være logget ind for at kunne kommenter artiklen.