Navn: Sille Grønberg // Band: Solo, Djanzz, Lydland m.m. // Alder: 38 år // Instrument: Guitar

Hvad bruger du mest tid på som musiker?

Det er meget sæsonbestemt, men generelt vil jeg tro, at jeg bruger ca. En tredjedel af min tid i marken - altså på koncerter, den anden tredjedel på kontorpinden og den sidste tredjedel i studiet, når vi indspiller de nye projekter eller bag klaveret eller guitaren, når den nye musik skal til verden.

Hvad ser du som den største udfordring for musikerne i disse år?

Den største udfordring for musikere i disse år er at blive ved at holde humøret højt! Selvom vi er pressede fra mange sider, tror jeg, at vi har masser af muligheder stadigvæk. Musik er en fantastisk gave, der skal deles så ofte, vi kan. Vi skal bare komme i gang, og det er sjovt nok ofte det sværeste. At komme ud ad starthullerne. Få nogle idéer, skriv musikken, saml bandet, kontakt dem, der skal være med eller skal hyre det, indspil det, søg de penge, der skal til, hvis man kan det, lav plakater .......gør noget!! Alt for mange projekter strander ved, at ingen gør det benarbejde, der skal til, for at projekter lykkes. Vi bliver nødt til som musikere at være mere selvhjulpne i denne tid. Der gives ikke ved dørene, og man kan ikke sidde med hænderne i skødet og se yndig ud og håbe på at blive opdaget. De tider er nok forbi. Vi skal selv have fingrene i mulden, og så bliver de jo beskidte og det er knapt så flashy, men i det lange løb giver det jo pote og credits, at man selv rykker og har maksimal indflydelse på det, man laver!

Hvordan ser fremtiden ud for professionelle musikere?

Fremtiden bliver fin, tror jeg. Selvom det er trist, at cd-salget er faldende, kan man jo glæde sig over, at man jo i højere grad skal være live-musiker. Vi kan ikke sælge topproducerede cd´er, der kun er lavet som metervare, for vi skal ud at spille også. Og heldigvis for det, for der kan man ikke skjule sig bag autotune og fancy tricks. Så skal vi jo holde det gode håndværk, som musikken jo også er, i hævd.

Musikken vil der altid være brug for. Det er stensikkert, og det kræver masser af øvetimer og benarbejde at lave et band, der kan spille live.

Sidst skal vi bevare vores værdighed!! Vi har et håndværk, som er fantastisk forfinet og kombinerer motorik, intellekt, kommunikation og følelser. Hvilke andre fag kan prale af det?  Men det kræver, at vi alle tager hinanden om skuldrene og kigger ud i fremtiden og tager stilling til, hvilke værdier vi vil prioritere som musikere og mennesker!

Kommentarer fra læserne

Ingen kommentarer

Skriv kommentar

Du skal være logget ind for at kunne kommenter artiklen.