Navn: Morten W. Eriksen // Alder: 48 // Orkester: Slesvigske Musikkorps // Instrument: Horn // Medlem siden: ca. 1981

Hvad bruger du mest tid på som tillidsmand/kvinde?

I januar måned fik vi ny chef i Slesvigske Musikkorps (SMUK) som led i en ny struktur, hvor chefen nu kun er administrativ leder og ikke som tidligere også dirigent. At få en ny chef gør det meget naturligt, at mange rutiner bliver vendt og drejet. Derfor går meget af min tid med at snakke om bl.a. arbejdstidsberegning, ferieregler og generelle samarbejdsforhold. I den forbindelse må jeg sande, at de regler, vi som tjenestemænd ligger under for, ikke passer særlig godt til vores forhold. Hvis vi fx spiller en af vores stort anlagte nytårskoncerter, der varer to en halv time i vores hjemby, Haderslev, får vi kun arbejdstid for en halv dags tjeneste, selvom vi bestemt har givet os fuldt ud for en hel dag. Assistenter får derimod for en hel dag efter DMF’s overenskomst – hvilket jo kun er rimeligt.

Hvilken funktion ser du som den vigtigste i dit hverv som tillidsmand/kvinde?

At være dén, som kollegerne kan henvende sig til med deres problemer og spørgsmål. Og den anden vej være den, som chefen kan gå til og få afprøvet sine tanker og idéer, inden de bliver ført ud i livet. Da vi kun er 16 musikere, kan meget kommunikation heldigvis foregå direkte med chefen.

Hvordan ser musikernes arbejdsmarked ud lige nu?

Det er svært at sige noget om fra min position, men i forhold til de mange gode assistenter vi kan få, kan jeg regne ud, at der må være mange om buddet.

Hvor ligger fremtidens udfordringer for professionelle musikere?

For os handler det dels om at nå vores potentielle publikum endnu bedre, dels om at nå Forsvaret bedre, så de kan forstå værdien af den positive omtale, goodwill og mulighed for at fortælle om Forsvaret, som musikkorpsene giver i kraft af vores kontakt til mange tusinde mennesker.

Kommentarer fra læserne

Ingen kommentarer

Skriv kommentar

Du skal være logget ind for at kunne kommenter artiklen.