Navn: Morten Grønvad // Band: THE END 2.0 samt freelance multi-musiker // Alder: 48 // Instrument: Vibrafon, percussion, keyboards, bas samt musikproduktion.

Hvad bruger du mest tid på som musiker?

Min tilværelse som musiker er ekstremt blæksprutteagtig. Den forgrener sig ud omkring spillejobs, komposition, undervisning, produktion og tekniske nørderier. Tilsammen udgør det et hele, som til tider kan synes voldsomt forvirrende, men som alligevel giver nogle positive synergier.

Hvad ser du som den største udfordring for musikerne i disse år?

At få stykket tilværelsen sammen, så man først og fremmest bevarer den oprindelige og spontane glæde ved det, man laver, samtidig med, at regningerne bliver betalt. Det kan være noget af et puslespil, men det er vigtigt at være tro mod musikken og mod sig selv. Ellers kan man godt pakke sammen.

Hvordan ser fremtiden ud for professionelle musikere?

Jeg ville lyve, hvis jeg sagde, at jeg ser positivt på fremtiden. Kulturprofessionalismen har trange kår i kongeriget for tiden specielt indenfor de smallere genrer. Det er bemærkelsesværdigt, at det forgangne årtis opsving aldrig rigtigt smittede af på kulturen, og den efterfølgende krise har kun gjort ondt værre. Lige nu handler det om at være givende, så musikken i hvert fald overlever i folks bevidsthed. Parallelt med det må vi så arbejde for at få forbedret kunstens vilkår – det er jo til syvende og sidst den, der skaber indhold og identitet i hele vores samfund.

Kommentarer fra læserne

Ingen kommentarer

Skriv kommentar

Du skal være logget ind for at kunne kommenter artiklen.