Navn: Michael Justesen // Alder: 55 år // Titel: Formand for DMF København siden 1996, medlem af DMF’s hovedbestyrelse // Instrument: Hornist // Orkester: Den Kgl. Livgardes Musikkorps

Hvad bruger du mest tid på i dit tillidshverv?

Som formand for landets største afdeling hjælper jeg meget konkret med at løse eller tage stilling til faglige problemer i dagligdagen. Jeg bruger også meget tid på at lede og koordinere de mange tiltag og idéer, som vi i vores afdeling konstant har gang i. Det kan være medlemsrådgivning, karriere-kick, fokus på ungdomsmiljøet i København, genrefremstød eller fagpolitiske tiltag i hovedforbundet Dansk Musiker Forbund.

Hvilken funktion ser du som den vigtigste i dit hverv som tillidsmand?

Noget af det vigtigste som tillidsmand og formand er at gå forrest og give medlemmerne en tro på, at de problemer, de løber ind i, kan ændre sig til det bedre.

Hvordan ser musikernes arbejdsmarked ud lige nu?

Vores arbejdsmarked er under hårdt pres, og det vil det formentlig også være i den nærmeste fremtid. Politikerne taler meget om vigtigheden af kultur. Men i sidste ende bliver det altid skubbet i baggrunden. Vi er vidne til mange nedskæringer generelt: musikskolerne, musikken i folkeskolerne, vores store orkestre, teatrene, Tivoli,  spillestederne. Generelt er det hårde tider for vores arbejdsmarked i København.

Hvor ligger fremtidens udfordringer for professionelle musikere?

Hvis tendensen fortsætter, bliver det mere og mere vanskeligt at operere professionelt. Mange musikere har været gode til at stykke en tilværelse sammen. Men stramningerne på a-kasse-området samt skattelovgivningen gør det meget vanskeligt. De stramninger, der har været i vores a-kasse og kravene om at søge heltidsbeskæftigelse passer ikke sammen med det freelanceliv, man er nødt til at leve som musiker. Den største udfordring er at få politikerne til at indse, at der er et freelancearbejdsmarked, som mange kunstnere lever på. Det er en af forbundets store opgaver at få politikerne til at indse, at de er nødt til at skabe muligheden for det arbejdsmarked, så man kan leve fornuftigt og anstændigt som musiker og kunstner.

Kommentarer fra læserne

Ingen kommentarer

Skriv kommentar

Du skal være logget ind for at kunne kommenter artiklen.