Navn: Martin Seeberg // Bands: Valravn, Sorten Muld, Asynje, Instinkt // Alder: 45 år // Instrument: Viola, fløjte, lyre, sækkepibe, drejelire, jødeharpe // Medlem af DMF siden 1991

Hvad bruger du mest tid på som musiker?

Lige nu er jeg i gang med at indspille med tre forskellige projekter. Jeg bruger altid rigtig meget tid på kontorarbejde. Men når vi er ude at turnere, fylder det jo det meste.

Hvad ser du som den største udfordring for musikerne i disse år?

At få tiden til at slå til. Jeg kunne godt undvære hele den administrative del af det. Men det er svært at give det videre til andre. Det er lidt af et kunststykke at leve af at spille. Hvis man gerne vil flere ting, bliver det en mosaik af mange dele. Der går ofte mange timer dagligt med at planlægge kalendere.

Hvordan ser fremtiden ud for professionelle musikere?

Jeg er nok en lidt atypisk musiker, fordi den musik, jeg laver, rammer så mange forskellige. Jeg synes, det går fuldstændig forrygende. Vi har middelaldermarkeder, skolekoncerter, verdensmusikfestivaler og så videre. Jeg er i en niche, hvor der ikke er så mange andre bands. Vi har skabt et nyt orkester, Asynje, der er skræddersyet til at spille på slotte, festivaler og events inden for fantasy og rollespil. Det er kæmpestort i Holland og Tyskland, hvor der kommer 5000 mennesker klædt ud som elver, trolde og orker… det er helt vildt, hvad der foregår dernede.

Kommentarer fra læserne

Ingen kommentarer

Skriv kommentar

Du skal være logget ind for at kunne kommenter artiklen.