Navn: Lina Rafn // Band: Infernal // Alder: 34 // Instrument: Vokal, keys, producer

Foto af Nicolas Tobias Følsgaard

Hvad bruger du mest tid på som musiker?

Alt muligt andet end musik. Møder, kontrakter, planlægning, kalenderføring, budgetter, kreative samtaler om looks, sætlister, arrangement af numre til særlige shows, ”casting” af musikere, dansere, stylister, musikvideoproducenter, danse- og koreografiprøver, besvarelse af mails, interviews og anden form for pr. Den resterende tid fordeles nogenlunde ligeligt imellem at skrive ny musik og at spille koncerter samt at genopfinde og opøve numrene til koncerterne.

Hvad ser du som den største udfordring for musikerne i disse år?

At ingen bilder sig ind, at man har ”krav på”, at musikken skal være en levevej. Spil musik, fordi det er fedt. Og tjen så dine skejser et andet sted, hvis det bliver nødvendigt, så du ikke giver køb på glæden ved musikken, fordi det handler mere om indtægt end om det kunstneriske/kreative output og den personlige oplevelse af det at spille.

Hvordan ser fremtiden ud for professionelle musikere?

Den er fyldt med multitasking. At være habil på sit instrument gør det sjældent alene. Medmindre man er et helt enestående geni, så skal man regne med at tage elementer som talent for performance, look og udstråling/karisma med i sin ”pakke”. Desuden er det en god idé (mildest talt), at man spænder vidt – måske mestrer mere end ”bare” et enkelt instrument. En percussionist, som også synger godt kor og ligner en million, får lettere job end en percussionist, som ligner en folkeskolelærer og ”kun” spiller perc. Fremtiden byder på benhård konkurrence. Og så byder fremtiden mere end noget andet på fusionen af genrer så væk med de fine fornemmelser og berøringsangsten. Rendyrkelsen kan være smuk og berigende, men vær åben for nye veje. At favne og mestre og forstå de ”unge” genrer og være parat til at bidrage til dem kan gøre en kæmpe forskel for, hvor meget arbejde, der er at få for en musiker.

Kommentarer fra læserne

Ingen kommentarer

Skriv kommentar

Du skal være logget ind for at kunne kommenter artiklen.