Navn: Kristian Riis // Band: Nephew // Alder: 35 // Instrument: Guitar // Medlem siden: 1996

Hvad bruger du mest tid på som musiker?

I perioder bruger jeg mest tid på de ting, der ligger uden for musikken - organisere bandet og sørge for, at der er styr på vores karriere. I indspilningsperioder bruger jeg mest tid i studiet, og i tour-perioder bruger jeg mest tid på landevejen. Men vi holder alle fast i også at have et liv ved siden af musikken. 

Hvad ser du som den største udfordring for musikerne i disse år?

At tilpasse sig og forstå forretningen omkring musikken. At forstå og leve med, at det ikke er negativt at handle kommercielt og tjene penge på sin musik - så længe tingene vender rigtigt i maven. Ligesom der ikke er noget galt i, at kassedamen i Brugsen også har et job for at tjene penge.

Hvordan ser fremtiden ud for professionelle musikere?

Fremtiden ser god ud. Vi har som musikere mulighed for at styre vores karrierer selv og dermed agere mere selvstændige. Det kan være svært som musiker at få sig et overblik over mulighederne og derfor er det vigtigt at alliere sig med professionelle branchefolk for at kunne navigere i mulighederne. Men de endelige beslutninger kommer i højere grad til at ligge hos den enkelte musiker, hvilket jeg synes er positivt. 

Kommentarer fra læserne

Ingen kommentarer

Skriv kommentar

Du skal være logget ind for at kunne kommenter artiklen.