Navn: Katrine Kielland-Brandt // Ensemble: Den Kongelige Livgardes Musikkorps // Alder: 46 år // Instrument: Fløjte // Medlem siden: 1993

Hvad bruger du mest tid på som musiker?

Pyh, her skulle der selvfølgelig stå øvning og atter øvning. Reelt går der også tid med at gå på arbejde i orkestret, og periodevist går der meget tid med at skaffe kammermusikjobs, hvilket er meget svært i dagens Danmark.

Hvad ser du som den største udfordring for musikerne i disse år?

Konstant at skulle bevise sin eksistensberettigelse i en verden, der storforbruger musik. Hvordan ville verden være uden musik? Hvordan kan nogen finde på at skære ned i børns musiktimer i skolerne, skære orkesterbevillinger, konservatorieuddannelser og musikskolebevillinger ned eller begrænse radiosendeflader? Svært er det også at se amatørismen have så kronede dage – det hotteste pt. er tilsyneladende at se glade amatører prøve at ligne proffer på en scene. Hvad med at tage de professionelle i stedet og få noget ordentlig kvalitet? Men professionelle koster jo penge, og man vil tilsyneladende gerne nyde, men ikke yde.

Hvordan ser fremtiden ud for professionelle musikere?

Hvis man fortsat skal kæmpe for professionel musiks eksistensberettigelse, bliver fremtiden tung. Jeg vil bare sige til alle unge og gamle musikere: Hold ud, kæmp, før jer frem! Det er alligevel jer, der udgør fundamentet, og som folk helst hører på.

Kommentarer fra læserne

Ingen kommentarer

Skriv kommentar

Du skal være logget ind for at kunne kommenter artiklen.