af Martin Blom Hansen

Et stort tab for dansk musikliv. Sangeren og sangskriveren Jacob Eriksen er død, 48 år gammel.

Jacob Eriksen er død, 48 år gammel.(Foto: Fra cover, Koldstart)

Jacob Eriksens alt for tidlige død har sendt sorg og tanker gennem det danske musikmiljø. Først og fremmest går tankerne til hans familie og nærmeste. Og dernæst til alle de gode venner og kolleger og hele det store miljø, som blev beriget af Jacob Eriksens pen, musik, ideer og virkelyst.

Ramt af blodprop

Sangeren og sangskriveren Jacob Eriksen døde af en blodprop, 48 år gammel, i sidste weekend, 26. april 2014. Han blev begravet 1. maj. Han blev tilbage i 2006 ramt af en blodprop i hjernen. Musikken lod sig dog ikke standse. Blodproppen gjorde ham lam i højre arm, så han ikke kunne spille guitar. Men guitaren som sangskriverværktøj blev skiftet ud med klaver.

Anmelderroste udgivelser

I 2009 udgav Jacob Eriksen soloalbummet ”Populær Mekanik”. Sangene var skrevet inden hans sygdom, men blev indspillet efter. Nogle år senere dannede han duoen Jacob Eriksen & Koldstart med multiinstrumentalisten Niels Chr. Simmelsgaard. I 2013 udgav de albummet "Antarctica" på Gateway Music. Begge album rummede Eriksens begavede og skarpe bud på danske tekster og fik fine anmeldelser.

Shirtsville

I 90erne var Jacob Eriksen en central skikkelse i det aarhusianske musikmiljø. Han var frontfigur i bandet Shirtsville, der på original vis tog afsæt i den akustisk baserede popmusik. Shirtsville udgav tre engelsksprogede plader: "Girls the Deserve the Best" (1992), "The Great Indoors" (1995) og "Shirtsville" (1998).

Musikpolitisk aktiv

Shirtsville blev opløst i 1998. Jacob Eriksen gik aktivt ind i det musikpolitiske arbejde og var med i DPA’s bestyrelse samt formand for ROSAs bestyrelse i en årrække. I 2014 blev han udpeget til at sidde i legatudvalget for musik i Statens Kunstfond.

Se nekrologer og mindeord:

Kommentarer fra læserne

Ingen kommentarer

Skriv kommentar

Du skal være logget ind for at kunne kommenter artiklen.