af Tine Birger Christensen (formand) & Loui Törnqvist (adm. dir) Wilhelm Hansen

Det var med stor sorg og overraskelse, at vi fredag hørte, at Erik Moseholm var død. "Det kan da ikke være rigtigt", var reaktionen.

Erik Moseholm

"Erik Moseholm var en fantastisk komponist, musiker og organisator." (Foto: Das Büro, maj 2011)

Vi havde netop lørdagen forinden været til koncert sammen i Diamanten, hvor Erik var i sin sædvanlige topform. Til koncerten aftalte vi at mødes om vores næste store projekt, nemlig Eriks og Wilhelm Hansen Musikforlags bogudgivelse om DR Big Bandet i anledning af deres 90 års jubilæum i 2014. En bog som ingen anden end Erik Moseholm ville kunne skrive.

Selv i en alder af 82 år kunne Erik med sin energi og sit karismatiske væsen tage pusten fra de fleste. Erik har haft en uvurderlig betydning for dansk musikliv!

 

Han var en fantastisk komponist, musiker og organisator, som i kraft af sin vindende personlighed og ambitiøse mål bl.a. gjorde DR Big Bandet verdenskendt.
Han var en iværksætter og en inspirationskilde, som var med til at realisere adskillige musikpolitiske foreninger.

Han har gjort en forskel for mange musikere som mentor, ven og kærlig kritiker. Hans oprigtige og kærlige hjerte bankede for musikken til det sidste, og hans indsats for musikken og dens venner har været altfavnende og dybt inspirerende.

Erik er den dygtigste forhandler, vi endnu har mødt. Han fik som regel sin vilje, men alligevel forlod vi forhandlingsbordet med et smil, uanset at forlaget havde tabt armlægningen om royalty til den dygtige og charmerende forfatter og komponist med den umiskendelige grå hestehale.

Erik Moseholm var katalysator for at jazz-pladeselskabet Storyville Records fik Karl Emil Knudsens store samling af jazz over på Ålborg Universitet. Derudover har han på Wilhelm Hansen Musikforlag udgivet flere bøger, bl.a. Jazz Bass Facing & Jazz på Dansk.

At Erik har kendt og påvirket mange mennesker, vidner også hans Facebook-profil om. Vi kender i hvert fald ikke mange andre 80-årige med over 1100 venner på Facebook.

Selvom vi står lamslåede tilbage over at have mistet Erik så pludseligt, glædes vi på hans vegne over, at hans afgang fra denne verden har været nænsom. Vi sender mange, varme tanker til Vigga Bro og familien.

Erik Moseholm, æret være dit minde.


Skrevet af Tine Birger Christensen (bestyrelsesformand) & Loui Törnqvist (administrerende direktør) - Wilhelm Hansen Musikforlag

Kommentarer fra læserne

Ingen kommentarer

Skriv kommentar

Du skal være logget ind for at kunne kommenter artiklen.