af Morten Fischer

"Den spirituelle beatle" er skrevet af Karsten Jørgensen og handler om George Harrison. Bogen udkom i anledning af 50-års-jubilæet for The Beatles' koncert i KB Hallen tidligere på sommeren.

"Den spirituelle beatle" er skrevet af Karsten Jørgensen og handler om "Den tredje beatle", George Harrison.

Biografien ”Den spirituelle beatle” belyser med udgangspunkt i kilder fra udenlandske bøger om beatlesmusikeren, hvad der gjorde George Harrison til den, han var: ”Et indadvendt, musikalsk, excentrisk, humoristisk og søgende menneske og en forrygende leadguitarist. En mand, der med samme entusiasme gav sig hen til indisk religion og Monthy Pythons gakkede univers,” som det fremgår af forlagets egen omtale.

”Min bog adskiller sig ved at lægge lige vægt på Beatlestiden og solokarrieren. Det gjorde George Harrison selv, når han sagde: ’Det største øjeblik i mit liv var at komme med i The Beatles, det næststørste var at slippe ud af dem igen.’ Sådan mener jeg, man bedst kan biografere denne kunstner, som var så befriende uhøjtidelig og fulgte sit hjerte – med de omkostninger, det havde,” siger Karsten Jørgensen selv om sin bog.

Det er Karsten Jørgensens tredje biografi om en beatle. Harrison-biografien er timet med 50-års-jubilæet for The Beatles’ koncert i KB Hallen den 4. juni. Mon den fjerde biografi kommer til næste år, når Ringo Starr runder de 75 år?

  • George Harrison – Den spirituelle beatle
  • En biografi
  • Karsten Jørgensen
  • 478 sider
  • 275 kr.
  • Udkom 30. maj.

Kommentarer fra læserne

Ingen kommentarer

Skriv kommentar

Du skal være logget ind for at kunne kommenter artiklen.