af Morten Fischer

Jo, den er god nok, bandet Beatophonics fejrer 50 års jubilæum… men ikke deres eget. De dyrker den tid, som de selv elsker og som de netop nu genoplever sammen med et publikum på mellem 17 og 70 år, nemlig året 1963!

The Beatophonics

”Det er et stramt koncept, men mere loose end et kopiorkester, da vi ikke skal spille som andre, men kan gøre det fedt på vores egen måde,” siger Flemming Koch (i midten) fra The Beatophonics. Rasmus Schrøder er til venstre og Søren Koch til højre.

Beat-/pigtrådsgruppen The Beatophonics insisterer på at være 50 år for sent på den. Og derfor er de heller ikke et rockband, for den slags fandtes ikke i 1963. Og netop 1963 var året, hvor The Beatles brød igennem i hjemlandet og i visse europæiske territorier. Denne del af musikhistorien er ikke fremmet for bandmedlemmerne i Beatophonics, som netop udgør tre fjerdedele af kopiorkestret Beat The Meetles.

SE VIDEO:  The Beatophonics på Top Charlie

Overraskende førsteplads

”Der er sindssygt mange fede numre fra den tid og vi vil gerne dyrke det mere uden at være i så stramme roller som i Beatlesorkestret,” fortæller trommeslager og sanger Flemming Koch (fra hedengangne Kick The Kangaroo).

 

Derudover tæller bandet den garvede musiker og sideman, sanger og guitarist, Søren Koch fra Tim Christensens Damn Crystals, Peter Belli og Boatman Love samt bassist og sanger Rasmus Schrøder fra bandet Fjell.

”Det er et stramt koncept, men mere loose end et kopiorkester, da vi ikke skal spille som andre, men kan gøre det fedt på vores egen måde,” uddyber Flemming Koch om deres spillestil, der også tog Top Charlie-publikummet med storm og gav dem en – efter eget udsagn - overraskende førsteplads på danskpop-hitlisten på TV Charlie her i foråret 2013, hvor de har udgivet deres første single ”Poison Ivy”.

Fra Richard Ragnwald til gymnasiefest

På de næste pladser på Top Charlie-hitlisten fandt man Susanne Lana, Richard Ragnvald og den tyske grandprix-legende Nicole. Samme weekend hvor bandet gik rent ind hos ”Stig Rossen-segmentet", spillede The Beatophonics en energifyldt beatkoncert på Køge Gymnasium for et medlevende publikum med en gennemsnitsalder på 17-18 år!

”Man kan konstatere at en bred aldersgruppe har behov for autentisk håndspillet beat med ægte hjerte og sjæl!” reflekterer de tre musikere.

 

Indspillet på 2-spors

The Beatophonics vinylsingle ligner umiskendeligt noget, der har ligget i 50 år i en pladestabel. Men præcis ligesom bandet er den helt ny.

Bandet spiller på autentiske instrumenter og udstyr, singlepladen er indspillet analogt på 2-spors båndoptager og med autentisk udstyr fra start 60’erne og er naturligvis udsendt på vinyl.

Men det er først og fremmest med historisk kendskab og kærlighed til en rå, upolerede og energiske beatmusik fra start 60’erne, at bandet fremfører et repertoire bestående af pop-, rock’n’roll- og rhythm and blues-numre, som man ville kunne have oplevet det hos de mange beatorkestre, der huserede i Star Club i Hamburg, Cavern i Liverpool eller måske for den sags skyld, Hit House på Frederiksberg for 50 år siden.

Med Heick i front

The Beatophonics fik deres gennembrud under Golden Days festivalen i Vega i september 2012, hvor de fungerede som husband og backing for en række yngre og ældre solister og ved den lejlighed også Keld Heick. Heick lod sig begejstre af det energiske band, og et samarbejde lå derfor naturligt lige for.

”Vi tager Keld Heick tilbage til dér, hvor han startede,” siger Flemming Koch.

 

Flemming Koch fortæller videre, at de nu prøver konstellationen af henover sommeren med en række spillejobs. ”Det bliver Keld Heick, som han lød inden ”Landsbyens Gadekær,” slutter Koch.

SE VIDEO:  The Beatophonics på Top Charlie


Autodele som sponsor

Singlen ”Poison Ivy” er ude nu og er sponsoreret på lidt utraditionel vis, forklarer Flemming Koch: ”Det er FTZ Autodele, der har skudt penge i projektet fordi chefen er vild med 60'erne. Vi vil nu til at dyrke andre kontakter for at finde finansiering til et helt album.”


Koncerter over sommeren

The Beatophonics spiller bandet i løbet af sommeren nogle få koncerter (bl.a. den netop overståede Jelling festival og Kløften festival) som Keld Heick & The Beatophonics – og udvidet med Johnny Stage, guitar. The Beatophonics vil dog også opføre enkelte værker, heriblandt "Poison Ivy” uden Keld Heick ved disse koncerter

Kommentarer fra læserne

Ingen kommentarer

Skriv kommentar

Du skal være logget ind for at kunne kommenter artiklen.