af Henrik Strube

Folk fra hele det danske musik – og kulturliv tog afsked med Erik Moseholm i Christians kirken i København.

Christianskirke var fyldt til randen ved mindehøjtideligheden for Erik Moseholm.

Den verdslige mindehøjtidelighed bød på en række smukke, musikalske indslag og ord, ikke mindst fra Eriks livsledsagerske Vigga Bro og hans søn, Nikolaj. De unge nevøer Sofus og Felix spillede flot violin og cello.

Bassistkollegerne Mads Vinding og Bo Stief spillede begge på Moseholms gamle bas – Mads Winding en Moseholm-komposition fra hans og Vigga Bros forestilling Livet går sin gang og snart skal vi jo dø (Lars O’s tema).

Bo Stief spillede først PH’s I dit korte liv, som Vigga Bro reciterede smuk og bevægende. Carl Nielsen’ Tit er jeg Glad og dernæst først PH’s I dit korte liv sammen med Vigga.

Bandoneonspilleren Paolo Russo med sin kone, sangerinden Cathrine bjergtog den fyldte kirke med sin virtuositet. Carsten Dahl bød på et smukt klaverstykke, hvorefter først Helen Davies, så Palle Mikkelborg kom til i en bevægende og magisk fortolkning af En rose så jeg skyde.

Da forsamlingen stod ved rustvognen og følget skulle gøre sig klar til at følge trop satte alarmen på Erik og Vigga’s bil i gang. Det var som om Erik sagde: ”Tak, venner! Tør nu øjnene og kom videre! Der er så meget, der skal nås!”

Kommentarer fra læserne

Ingen kommentarer

Skriv kommentar

Du skal være logget ind for at kunne kommenter artiklen.